Nogomet

Subašić: "Osjećao sam bol, ali nisam želio odustati jer sam znao da izborniku treba još jedna zamjena"

Petar Jenjić • srijeda, 11.07.2018.
Subašić: "Osjećao sam bol, ali nisam želio odustati jer sam znao da izborniku treba još jedna zamjena"
Foto: FaH

Danijel Subašić osvrnuo se za službene stranice FIFA-e na četvrtfinale protiv Rusije i kako unatoč boli nije tražio zamjenu jer je bio svjestan kako izborniku treba još jedna. Uz to, pohvalio je i mladu momčad Engleske koja ima sjajne pojedince...

Ako nekoga treba izdvojiti iz cijele hrvatske reprezentacije, to je zasigurno Danijel Subašić i njegove sjajne partije na vratima Vatrenih. S četiri obranjena penala postao je tek treći vratar u povijesti, uz Haralda Schumachera i Sergija Goycochea, koji je obranio četiri penala u raspucavanju.

S obzirom na to da je uz to sačuvao i netaknutu mrežu protiv Nigerije i Argentine, zasigurno postaje jedan od kandidata za Zlatnu rukavicu. U dvoboju s Rusijom zbog ozljede je gotovo pa napustio igru, ali uspio je izdržati do samog kraja.

"Počeo sam se zagrijavati prije početka i osjetio sam bol u mišiću. Fizioterapeut mi je masirao nogu i vidio kako mogu igrati. Osjećao sam bol, ali nisam želio odustati jer sam znao da izborniku treba još jedna zamjena. Odradili smo brzu masažu, kao vozilo u Formuli 1, pa sam bio gotovo kao nov. Bila je dugačka sezona, ali polufinale Svjetskog prvenstva igrate jednom u životu i nema smisla odustajati", kazao je Subašić za službene stranice FIFA-e.

Protivnik Hrvatske bit će Engleska, a hrvatski vratar pun je riječi hvale za sljedećeg protivnika.

"Engleska ima sjajne igrače. Ima dosta mladih, ali su jako dobri i brzi te igraju u odličnim klubovima. Bit će to još jedan veliki izazov. Nije nam bitno protiv koga igramo ili tko je favorit. Važno je dati sve od sebe na terenu. Samo napraviti najbolje pa kako završi. Neki od mojih osobnih ciljeva bili su igrati na Svjetskom prvenstvu, posebno važnu ulogu u ovakvim utakmicama. Naporno sam radio u klubu da dosegnem ovu razinu i sada uživam u tome", zaključio je Subašić.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!