Nogomet

Englezi strahuju od Cakira, prisjećaju se isključenja njihovih igrača

Branimir Korać • srijeda, 11.07.2018.
Englezi strahuju od Cakira, prisjećaju se isključenja njihovih igrača
Foto: Kristijan Komarica

Dvoboj između Hrvatske i Engleske sudi Turčin Cuneyt Cakir, a engleski mediji bave se seciranjem njegovih ranijih utakmica reprezentacije i engleskih klubova...

Jedno od najpoznatijih imena s Uefine liste je svakako Cuneyt Cakir, iskusni turski sudac koji iza sebe ima niz velikih utakmica.

Hrvatskoj je sudio u Maksimiru dvoboj protiv Srbije 2014. godine kada je Hrvatska odnijela pobjedu 2:0, a sudio je i Dinamu u kvalifikacijama za Ligu prvaka, Dinamo je tu slavio protiv Maribora u Zagrebu s 2:1.

Cakir je sudio i Hajduku i to u kvalifikacijama za Europsku ligu 2008. godine na gostovanju u La Coruni protiv Deportiva, susret je završio bez pogodaka. U tim susretima Splićanima je podijelio šest žutih kartona, Dinamu pet, a Hrvatskoj nijedan.

Bogatija je povijest njegovog dijeljenja pravde Englezima. Reprezentaciji je sudio pet puta i Engleska nikad nije izgubila. U remijima 1:1 protiv Ukrajine i Gane te pobjedama 2:0 protiv Švicarske i Andore i 3:0 protiv Škotske.

Otočki mediji proglašavaju Cakira kao suca s reputacijom isključivanja engleskih igrača. Dosad je to učinio tri puta, u remiju s Ukrajinom isključio je Stevena Gerrarda, a u klupskim dvobojima isključivao je Johna Terryja i Garyja Cahilla. Od igrača engleskih klubova isključio je još i Marija Balotellija dok je nosio dres Manchester Cityja i Nanija u dresu Manchester Uniteda.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!