Nogomet

Englezi ocjenjuju kao da je njihova reprezentacija u finalu

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.07.2018.
Englezi ocjenjuju kao da je njihova reprezentacija u finalu
Foto: FaH

Brojčane ocjene u nogometu nekada lijepo pokazuju kako je tko odigrao, a nekada je teško shvatiti tko je koju utakmicu gledao...

Nisu svi engleski mediji tako vidjeli hrvatsku pobjedu zasluženom što pokazuju i ocjene igračima. Inače pouzdani i realniji Sky Sports prema dodjeljenim ocjenama igračima smatra kako je Engleska bila čak i bolja.

Iako je Hrvatska apsolutno zasluženo odnijela pobjedu i izuzev u prvih 45 minuta potpuno nadigrala Englesku, igračem utakmice proglašen je - Kieran Trippier.

Trippier je isti onaj koji je među krivcima za Perišićev pogodak, pogodak koji je dodatno napunio Hrvatsku energijom. Upravo on ostao je stajati kao ukopan dok ga je Perišić lakoćom obilazio i dolazio do Walkera i pokraj njega zabio. Trippier je isto tako izgubio i skok duel s Perišićem kod drugog gola Hrvatske.

No, kod Engleske su on i Walker dobili visoke osmice bez obzira na krivicu kod prvog gola. Za usporedbu, kod Hrvatske je istu ocjenu zaradio samo Perišić.

Nije problem samo u ocjenjivanju najboljih igrača već i najgorih. Nitko kod Engleza u prvih 11 nije dobio ispod šestice, a kod Hrvatske ona je dodijeljena Ivanu Rakitiću koji je prema mišljenju Skyja bio najlošiji igrač na travnjaku, čak i lošiji od svih engleskih prvotimaca.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.07.2018. u 09:07
    Govna imperijalistička
    Obrisan korisnik