Nogomet

ESPN: "Francuska će u nedjelju biti favorit, ali ne otpisujte Hrvatsku"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.07.2018.
ESPN: "Francuska će u nedjelju biti favorit, ali ne otpisujte Hrvatsku"
Foto: FaH

ESPN ne spori zasluženost hrvatske pobjede, ali isto tako i ističe kako je Engleska trebala slaviti i da si je sama kriva za ovaj poraz...

ESPN je dvoboj između Engleske i Hrvatske prošao kroz tri točke koje su bile ključne za upisati pobjedu. Istaknuo je hrvatsku neumornost kao ključ uspjeha.

"Na Lužnjikiju je hrvatska superiorna kvaliteta na lopti došla do izražaja, ali posebno nevjerojatna razina energije posebno nakon što joj je ovo bila treća utakmica koja je okončana u produžecima. Hrvatska će u finalu igrati protiv protivnika koji je igrao 90 minuta manje, no Hrvatsku je jako teško pobijediti i Francuska će morati pronaći način kako nadjačati hrvatske tehničke mogućnosti. U prvom poluvremenu Hrvatska se mučila, ali nije se predavala i izborila je pobjedu. Luka Modrić većim dijelom susreta izgledao je iscrpljeno, ali je svejedno bio dirigent pobjede. Francuska će u nedjelju biti favorit, ali ne otpisujte Hrvatsku."

ESPN dodaje kako je Engleska propustila veliku priliku za ulazak u finale i da si je za to sama kriva.

"Engleska je bila udaljena 22 minute od finala, ali ziheraški plan u konačnici je kažnjen Perišićevim golom i sama si je kriva što se dovela u takvu situaciju i izgubila utakmicu. Momčad Garetha Southgatea dominirala je prvim poluvremenom i imala je Dalićevu momčad na konopcima, Hrvatska je izgledala kao da ima teške noge nakon dva dvoboja s penalima. Hrvatska he nekako izdržala i otišla na odmor s malim zaostatkom. Na odmoru su se Hrvati osvježili i u drugi dio ušli s puno više energije. Jordan Henderson dorađivao je posao za dvojicu i tu su Luka Modrić i Ivan Rakitić uzeli stvari u svoje ruke. Kada je Southgate napokon povukao izmjenu, uveo je Diera umjesto Hendersona umjesto da mu ga doda."

Pohvale je zaslužio Ivan Perišić koji je, prema riječima ESPN-a, podučavao Delea Allija.

"Nakon što je zaustavljen prekršajem na samom startu nakon kojeg je Trippier zabio, Dele Alli nije pružio previše. Ako ga usporedimo s Perišićem, jasno je da je on u potrazi za formom, a Perišić na vrhuncu svoje. Perišić je nekoliko puta tijekom susreta mijenjao stranu i bio konstantna prijetnja, između njega i Allija je sedam godina razlike, a ovdje se vidjelo koliko znači to iskustvo. Alli je nestajao kako se utakmica razvijala dok je Perišić postajao sve opasniji unatoč umoru. Alli je ovdje trebao pokazati da spada u elitne igrače, a Perišić je svoje mjesto samo zacementirao."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!