Nogomet

Mandžukić: "Igrali smo presing po cijelom terenu, a nisam vidio nikakav umor"

Branimir Korać, hns.family • četvrtak, 12.07.2018.
Mandžukić: "Igrali smo presing po cijelom terenu, a nisam vidio nikakav umor"
Foto: FaH

Jedan od hrvatskih junaka u polufinalu Svjetskog prvenstva u Moskvi bio je Mario Mandžukić, svojim drugim golom na ovom SP-u odveo je Hrvatsku pred vrata raja...

Mario Mandžukić zabio je pobjednički pogodak protiv Engleza i odveo Hrvatsku u finale Svjetskog prvenstva. Nazabijao se u karijeri velikih pogodaka, no ovo je definitivno jedan od najvećih.

"Ne može se to ni opisati. Pogodak posvećujem svima koji navijaju za Hrvatsku. Nisam u tom trenutku imao vremena razmišljati o prijašnjim promašajima. Zasad mi je ovaj pogodak nadraži u karijeri, ali ne mislim mnogo o tome - ja sam tu da napravim što god treba za momčad, na kojoj god poziciji. Šutim, radim, i najvažnije mi je da izađemo kao pobjednici, postigao ja pogodak ili ne."

Bio je umoran, ozlijeđen, ali kao i svi ostali htio je ostati na travnjaku do kraja utakmice.

"Naravno da nitko nije htio izaći iz igre, pa to je polufinale Svjetskog prvenstva. Nije izborniku uopće bilo lako odlučiti koga bi mijenjao. Igrali smo presing po cijelom terenu, a nisam vidio nikakav umor. Dat ćemo sada sve od sebe i pokušati slaviti i u finalu. Ovo mogu samo velike, karakterne momčadi i bit ćemo spremni za nedjelju."

"Nismo još svjesni što smo napravili. Sada se prisjećamo svih prošlih trenutaka, igranja pred praznim tribinama, borbe, muke... ali nismo odustali, vratili smo se i sada smo ponovno svi zajedno. To je uistinu lijep osjećaj, uspješni smo upravo zato što smo kao jedno. Vratili smo ljude i zato smo sretni. Samo neka su i oni vesele", dodaje Mandžukić.

Hrvatska će protiv Francuske u nedjelju od 17 sati bez sumnje ponovno ostaviti i zadnji atom snage na travnjaku i pokušati se vratiti u Hrvatsku s trofejom svjetskih prvaka.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!