Nogomet

Crouch: "Ne bih se kladio protiv Hrvatske u finalu s Francuskom"

Jan Šneler • četvrtak, 12.07.2018.
Crouch: "Ne bih se kladio protiv Hrvatske u finalu s Francuskom"
Foto: FaH

U svojoj kolumni za Daily Mail, bivši engleski reprezentativac Peter Crouch, osvrnuo se na jučerašnji poraz Engleske i ukratko opisao razočaranje konačnim rezultatom...

Veliko razočarenje koje vlada Engleskom zahvatilo je gotovo svakog čovjeka povezanog s nogometom. Takav je slučaj i s Peterom Crouchom, bivšim reprezentativcem s 42 nastupa i 22 pogodaka za englesku nogometnu reprezentaciju.

Za Daily Mail, Crouch je u kolumni iznio kako se osjećao nakon jučerašnjeg poraza i istaknuo kako je dugo vjerovao kako je ovo konačno ta godina kada će Engleska ući u finale Svjetskog prvenstva.

"Razočaranje. Osjećam samo razočaranje. Ne mogu pronaći niti jednu drugu riječ za ovakav osjećaj. Vjerovao sam da se nogomet vraća kući, da će se san konačno ostvariti. Počelo je dobro. Gledao sam zadivljeno prvih 45 minuta. Svi pamtimo pobjedu 4:1 nad Nizozemskom na Euru 1996. godine kao najbolju predstavu Englesku u moderno vrijeme, ali još nas nisam vidio tako kompaktnima kao jučer", započeo je Crouch u svojoj kolumni.

Za Englesku dobar početak i rani pogodak značio je priliku da dodatno pritisnu Hrvatsku i eventualno dođu do povećanja vodstva. Crouchova usporedba s Engleskom iz 1996. godine svakako ne stoji i to je još jedan dokaz da Englezi nisu niti nakon poraza naučili riječi poniznost i skromnost. Engleska je tada imala snagu Stuarta Pearcea, Tony Adamsa, Teddyja Sheringhama, a da ne govorimo o dvojici ponajboljih igrača Engleske posljednjih desetljeća - Alana Shearera i Paula Gascoignea.

Crouch je vidio sličnosti s tom ranijom generacijom, premda sličnosti ne bi smjelo biti. Englezi su pokazali dobru igru u prvom dijelu, no jasno je kako je to bilo isključivo preskakanje igre i slabost Hrvatske u vezi. Kada se Hrvatska konsolidirala, Engleska je praktički nestala. Na kraju, Crouch ipak priznaje kako su Vatreni bili bolji.

"Iako smo dominirali i vodili na poluvremenu, bio sam iznimno nervozan kada je počeo nastavak susreta. Hrvatska je prava momčad i način na koji su se borili govori o njihovim kvalitetama. Morate im priznati i čestitati jer su zaslužili ulazak u finale. Pokazali su pregršt karaktera i ne bih se kladio protiv njih u finalu s Francuskom. Želio bih samo da smo to bili mi", zaključuje Crouch.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!