Nogomet

Clarin: "Hrvatska je podučila Englesku nogometu, gladi za pobjedom i hrabrosti"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.07.2018.
Clarin: "Hrvatska je podučila Englesku nogometu, gladi za pobjedom i hrabrosti"
Foto: FaH

Argentinci još otkako ih je Hrvatska pregazila u skupini, simpatiziraju ovu reprezentaciju i hvale je od utakmice do utakmice. Ništa manje nisu to napravili niti nakon izbacivanja Engleske...

Clarin je nastavio s pohvalama Hrvatskoj koja je potpuno zasluženo ušla u finale Svjetskog prvenstva.

"Hrvatska je podučila Englesku nogometu, gladi za pobjedom i hrabrosti. Momčad Zlatka Dalića je oduševila, igrala sjajno i upisala se u povijesne knjige prvim plasmanom u finale Svjetskog prvenstva. Potpuno zasluženo."

Slavlje na kraju utakmice posebno se dojmilo Argentince.

"Zabranjeno je zatvarati oči, šteta je to ne gledati, to je trenutak za uživanje. Na kraju utakmice eksplozija, nešto za gledati i uživati. Mandžukić, koji je postigao pobjednički gol i bio zamijenjen, trči na travnjak i pridružuje se slavlju, podiže Modrića, fenomena, totalnog nogometaša koji je podignuo svoju momčad tražeći loptu i dalje je distribuirajući. Svi su slavili, ali netko je nedostajao, nije bio s njima jer više nije mogao hodati. To je Perišić, vlasnik prvog gola i asistent kod drugog, onaj koji nije prestajao trčati."

O Englezima nemaju previše lijepih riječi, apsolutno ističu zasluženost pobjede i Hrvatsku koja je podučila Englesku mnogočemu.

"To je Svjetsko prvenstvo, to je nešto čudesno i ima priču. Hrvatska je priča. Francuska je već u finalu, a Engleska se u početku činila spremnom da joj se priključi, ali Modrić i društvo imali su drugačije planove. Hrvatska je bila nemilosrdna prema izumiteljima ove senzacionalne igre sve dok ih nije dotukla i bacila na koljena. Bila je to lekcija iz nogometa, gladi za pobjedom i hrabrosti."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!