Tenis

Ostapenko bez šanse, Kerber finalistica Wimbledona

Jan Šneler • četvrtak, 12.07.2018.
Ostapenko bez šanse, Kerber finalistica Wimbledona
Foto: EPA

U prvom polufinalnom paru, nakon nešto više od sat vremena, Angelique Kerber svladala je Jelenu Ostapenko...

Kao što se očekivalo prije meča, Angelique Kerber potpuno zasluženo ušla je u finale Wimbledona. Njemačkoj tenisačici trebalo je tek nešto više od sat vremena da svlada Jelenu Ostapenko. Kerber je ovo četvrto Grand slam finale u karijeri te drugo finale u Wimbledonu. Prije dvije godine, Kerber je igrala finala US Opena i Australian Opena u kojima je bila uspješna, dok je u Wimbledonu izgubila od Serene Williams.

U današnjem meču, Kerber nije ništa ponudila svojoj protivnici. Od prvog do zadnjeg gema, Njemica je bila dominantna. U prvom setu, konstantno je pritiskala servis Latvijke, imala i dvije break prilike, no Ostapenko se dobro držala. Ipak breakom u sedmom gemu, Kerber je prelomila.

Došla je do važne prednosti i s novim breakom u devetom gemu došla do slavlja u prvom setu sa 6:3. Drugi set nije ništa bolje krenuo za Ostapenko. Već u drugom gemu, Kerber dolazi do novog oduzimanje servisa, a par gemova kasnije zaključuje meč. Četvrti break donio je Kerber vodstvo od 5:1 i servis za meč.

Nedovoljno ozbiljno Kerber je to shvatila te je Ostapenko uspjela vratiti jedan break. Ipak, njemačka tenisačica sve je riješila kasnije i s novih 6:3 ušla u finale Wimbledona.

Wimbledon (ž), polufinale:
Angelique Kerber (Njemačka, 11) - Jelena Ostapenko (Latvija, 12) 6:3 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!