Tenis

Franko Škugor ostao na korak do velikog preokreta u polufinalu Wimbledona

Petar Jenjić • četvrtak, 12.07.2018.
Franko Škugor ostao na korak do velikog preokreta u polufinalu Wimbledona

U meču polufinala muških parova na Wimbledonu Franko Škugor s Dominicom Inglotom poražen je u pet setova od američke kombinacije Mike Bryan/Jack Sock. Britansko-hrvatska kombinacija bila je dva seta u zaostatku, suočavala se s meč loptama te je u konačnici ostala malo prekratka za ulazak u finale...

Dva seta zaostatka i ukupno sedam set lopti spasili su Franko Škugor i Dominic Inglot, ali ipak nisu uspjeli ući u finale Wimbledona. Bolja je od britansko-hrvatske kombinacije bila američka Mike Bryan/Jack Sock.

Američki tenisači stigli su do pobjede sa 6:4 u petom setu, u meču koji je trajao tri sata i 14 minuta. Za naslov u Wimbledonu igrat će protiv Ravena Klaasena i Michaela Venusa.

U cijelom prvom setu mogli smo vidjeti tek jednu break loptu u četvrtom gemu koju američka kombinacija koristi i do kraja seta održava prednost.

Niti drugi set nije ponudio bolju igru Škugora i Inglota koji su čak tri puta izgubili servis, pri čemu nisu uspjeli niti doći do break prilike.

Činilo se kako će sve biti gotovo u trećem setu, ali britansko-hrvatska kombinacija nije se predavala. Pri zaostatku 5:4 spasila je jednu meč loptu, a zatim izborila i tie-break. U 13. igri odigrala se prava drama gdje su Bryan i Sock imali još pet meč lopti. Inglot i Škugor uspjeli su se vratiti u meč iskoristivši ukupno treću set loptu za 13:11.

Jako dobar bio je ulazak u četvrti set gdje dolaze do prve break prilike na meču, koriste ju, te stižu do vodstva 3:0. Međutim, na isti način uzvraćaju Bryan i Sock, a sve do tie-breaka vodila se čvrsta borba. Za razliku od prvog, u drugom tie-breaku britansko-hrvatska kombinacija stigla je do vodstva 5:0 i bez prevelikih poteškoća zaključila set u svoju korist.

Jednu break priliku spasila je američka kombinacija u petom setu, a svoje prve prilike uspjela iskoristiti. Pri vodstvu 5:4 i na servis protivnika stigla je do 0:40 i iskoristila drugu meč loptu u gemu.

Wimbledon, polufinale parova (m):
Mike Bryan/Jack Sock (7) - Dominic Inglot/Franko Škugor (13) 6:3, 6:1, 6:7 (11), 6:7 (4), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!