Nogomet

Dobar hrvatski poznanik sudi finale protiv Francuza

Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.07.2018.
Dobar hrvatski poznanik sudi finale protiv Francuza
Foto: FaH

Najkvalitetniji južnoamerički sudac Nestor Pitana dobio je povjerenje Fife i sudit će finalni dvoboj između Hrvatske i Francuske. Pitani će to biti peta utakmica na ovom SP-u...

Iako je Milorad Mažić iz Srbije bio veliki kandidat za dijeljenje pravde u finalu, hrvatskim ulaskom u završni dvoboj Mažić je otpao, a FIFA je povjerenje ukazala Nestoru Pitani.

Iskusni i autoritativni argentinski sudac dobro je poznat hrvatskoj reprezentaciji jer joj je dijelio pravdu u osmini finala protiv Danske. Dosudio je onaj kazneni udarac koji je Luka Modrić zapucao u 116. minuti i dobro je odrađivao posao tijekom susreta. Kasnije su Danci imali neke prigovore, ali nije baš jasno na čemu su ih temeljili.

Pitana je čovjek od Fifinog povjerenja što pokazuje činjenica i da je sudio na otvaranju Svjetskog prvenstva dvoboj između Rusije i Saudijske Arabije. FIFA mu je dodijelila i dvoboj grupne faze između Meksika i Švedske, ali i četvrtfinalni između Francuske i Urugvaja.

Tijekom cijelog Prvenstva odrađivao je vrlo dobro posao i očekuje se da će tako nastaviti i u finalu.

Inače nakon što je 2006. godine Horacio Elizondo sudio finale SP-a, Pitana će biti drugi Argentinac koji sudi dvoboj za titulu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Varaždinec13.07.2018. u 09:40
    Suđenje na ovom prvenstvu je najbolje u povijesti, iskreno ne pamtim neku veću sudačku pogrešku, pada mi na pamet onaj penal za Srbiju protiv Švicarske koji je okarakteriziran kao faul u napadu i to je uglavnom to, ima nekih sitnih zamjerki od strane poraženih, ali nema onih krucijalnih pogrešaka... [više na forumu]
    Varaždinec