Vodeni sportovi

Hrvatske vaterpolistice upisale visok poraz na startu Europskog prvenstva

Petar Jenjić • subota, 14.07.2018.
Hrvatske vaterpolistice upisale visok poraz na startu Europskog prvenstva
Foto: FaH

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija upisala je očekivano visok poraz na startu Europskog prvenstva koje se igra u Barceloni, bolje su s ukupnih 21:1 bile vaterpolistice Nizozemske...

Kao što se i moglo očekivati, razlika između Hrvatske i Nizozemske, barem kada je u pitanju ženski vaterpolo, jako je velika. To se moglo vidjeti i na otvaranju Europskog prvenstva koje se igra u Barceloni. Nizozemke su u konačnici stigle do visoke pobjede 21:1.

Jedini pogodak na utakmici za Hrvatsku postigla je Ivana Butić u 20. minuti za smanjenje zaostatka na 12:1. Spomenimo kako vaterpolistice u skupini još igraju protiv Izraela, Italije, Grčke i Francuske.

Spomenimo i to kako je najbolja s pet pogodaka u redovima Nizozemske bila Catharina Van der Sloot, četiri gola dodala je Vivian Sevenich.

"Savršeno dobro znamo gdje smo. Ne moramo sanjati ništa protiv Grčke, Italije ili ovakve Nizozemske. Bilo je poraza naših od njih i s razlikom od minus 20 do minus 30, ovo je još i najmanja razlika dosad. Za nas je to druga sfera jer ove vrhunske ekipe igraju poput muškaraca, a mi to ne možemo pratiti. Nemamo ni broja klubova, ni igračica. Zato danas i protiv Francuskinja ništa ne obećavam. Bile su bolje od nas i 10 golova prije koji mjesec, ali vjerujem da ćemo mi igrati sasvim otvorenu utakmicu. Neću ništa obećavati, ali mislim da ćemo biti bolji", kazao je izbornik Dragan Matutinović.

Europsko prvenstvo (ž):
Nizozemska - Hrvatska 21:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!