Nogomet

Martinez: "Ovo je nevjerojatan uspjeh"; Hazard: "Donijeli smo puno radosti Belgiji"

Jan Šneler • subota, 14.07.2018.
Martinez: "Ovo je nevjerojatan uspjeh"; Hazard: "Donijeli smo puno radosti Belgiji"
Foto: EPA

Iako se još uvijek na njihovim licima mogu pročitati znakovi razočarenja što neće igrati finalni susret, igrači Belgije svakako mogu biti ponosni na osvajanje bronce i trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu...

Pobjedom nad Engleskom, belgijski nogometaši ostvarili su najveći uspjeh u povijesti belgijskog nogometa. Iako su 1972. godine osvojili treće mjesto na Europskom prvenstvu, uspjeh u Rusiji ne može se usporediti ni sa čim. Svjesni su toga i igrači Belgije koji će tek narednih dana i mjeseci postati svjesni kakav uspjeh su ostvarili.

"Mislim da smo uspjeli u osvajanju nečega nevjerojatnog. Naravno da ova utakmica nije ista kao što bi bila sutrašnja, ali možemo biti zadovoljni kako smo se ponašali na terenu i van njega. Donijeli smo puno radosti Belgiji", rekao je igrač današnje utakmice, Eden Hazard.

Belgija je igrala odličan nogomet, napadački i ugodan za gledanje. Činjenica da su postigli na turniru 16 pogodaka i pobijedili u šest od sedam susreta govori o kvaliteti nogometne vrste. Belgija je postigla i nešto nevjerojatno. Čak 10 nogometaša je postizalo golove na ovom turniru. Jedan od onih koji je najzaslužniji za ovaj uspjeh je Roberto Martinez, španjolski trener koji je prije dvije godine preuzeo belgijsku selekciju i napravio sjajan posao.

"Vidjeli smo grupu igrača koji su postali tim. Niste mogli čuti igrače kako govore o svojim osobnim problemima, transferima ili išta slično. Pričali su i razmišljali samo o momčadi. Imamo deset igrača koji su postigli pogotke na ovom Svjetskom prvenstvu. Mislim da smo igrali nogomet u kojem su svi neutralni gledatelji mogli uživati. Ovo je nevjerojatan uspjeh i velika privilegija je biti s ovim igračima. Iznimno sam ponosan što je ovaj uspjeh najveći u povijesti belgijskog nogometa", istaknuo je Martinez.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!