Nogomet

FIFA potvrdila: Nema kazne za drugi Vidin video

Branimir Korać • nedjelja, 15.07.2018.
FIFA potvrdila: Nema kazne za drugi Vidin video
Foto: FaH

Domagoj Vida neće biti kažnjen za drugi video koji je izašao u javnost u kojem još jednom šalje pozdrav Ukrajini. FIFA je potvrdila kako nema potrebe za kaznom...

Nakon pobjede protiv Rusije i ulaska u polufinale Svjetskog prvenstva Domagoj Vida i Ognjen Vukojević snimili su video u kojem pozdravljaju Ukrajinu, protumačilo se to kao politička poruka i provokacija te su se obojica našli pod istragom Fife.

Vukojević je prije izricanja kazne udaljen iz stručnog stožera reprezentacije od strane HNS-a dok je Vida prošao nekažnjeno. FIFA je ujedno Vukojevića i novčano kaznila.

Nedugo zatim pojavio se još jedan video sličnog sadržaja i pokrenuta je nova istraga protiv Vide, a FIFA je donijela odluku o tom slučaju.

"Nakon analize drugog videa hrvatskog reprezentativca Domagoja Vide koji se pojavio u medijima, uzevši u obzir Vidinu ispriku i žaljenje zbog ove situacije, predsjednik Disciplinske komisije svjestan je kako je video snimljen prije pokretanja prve istrage i potvrđeno je kako nikakav novi prekršaj nije počinjen te nema potrebe za dodatnom kaznom", stoji u priopćenju.

Vidin nastup u finalu tako definitivno ne dolazi pod znak upitnika.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!