Nogomet

Ladić: "Odlučivat će sitnice, a te će sitnice ipak prevagnuti na našu stranu

Petar Jenjić • nedjelja, 15.07.2018.
Ladić: "Odlučivat će sitnice, a te će sitnice ipak prevagnuti na našu stranu
Foto: FaH

Pomoćni trener hrvatske reprezentacije Dražen Ladić osvrnuo se u razgovoru za HNTV o predstojećem finalu, odakle prijeti najveća opasnost i koliku će umor igrati ulogu...

Dražen Ladić osvrnuo se uoči finalne utakmice na igru Francuza, ističući kako je njihova igra nešto drugačija od protivnika protiv kojih se igralo do sada.

"Analizirali smo Francuze i zaključili kao i svi do sada da je jedna od najozbiljnijih reprezentacija na Prvenstvu. Sama činjenica da su Hrvatska i Francuska u finalu govori o tome da su tu ipak stigle dvije najbolje momčadi. Njihova igra je nešto drugačija od momčadi protiv kojih smo do sada igrali koji su se bazirali na obranu i onda na kontranapade. Francuzi vole igrati s loptom, strpljivi su i uz pojedinčanu kvalitetu koju imaju nastoje otvoriti bokove i ući u završnicu."

Na pitanje hoće li se ponoviti isti pristup kao u utakmici protiv Argentine, brončani iz 1998. istaknuo je kako treba biti još i bolji.

"Naš pristup će biti bolji nego u utakmici protiv Argentine, ipak je ovo finale. Igrače trebamo držati na ovom nivou na kojem su do sada da previše ne izgore od želje."

"Kada trebate staviti na vagu pojedinačnu kvalitetu, mislim da smo podjednaki, za razliku od prijašnjih protivnika gdje smo imali blagu prednost. Utakmica će biti 50:50, odlučivat će sitnice, a te će sitnice ipak prevagnuti na našu stranu."

Iako su postojali određeni strahovi kako igrači možda neće moći trkački odgovoriti na zahtjeve polufinala, s obzirom na to da su do tada već odigrali dva puta produžetka, Ladić se uvjerio da je u ovoj momčadi bio veliki trkački potencijal.

"Bojali smo se pred Englesku da nećemo moći biti na tom nivou, ali ta nas je utakmica razuvjerila i pokazala da se skriva veliki potencijal, kako igrački, tako i trkački. Sam ulazak u finale još će dati dodatan motiv."

Prisjetio se Ladić i utakmice protiv Francuske 1998. godine ističući kako je ovo pravi trenutak za uzvraćanje.

"U meni ima želje za osvetom, ali to ne želimo prenijeti za igrače jer oni i sami znaju što utakmica donosi. Bio bih presretan kada bi se uspjeli revanširati i uzeti tu zlatnu medalju", dodao je Ladić u razgovoru za HNTV.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!