Nogomet

Daily Mail: "Modrić i Rakitić izdominirali Pogbu i Kantea, ali nije bilo dovoljno"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • nedjelja, 15.07.2018.
Daily Mail: "Modrić i Rakitić izdominirali Pogbu i Kantea, ali nije bilo dovoljno"
Foto: FaH

Iako je Hrvatska upisala poraz u finalu Svjetskog prvenstva, Daily Mail smatra kako je Hrvatska dominirala, posebno vezna linija na čelu s Lukom Modrićem i Ivanom Rakitićem...

Reakcije na Twitteru dovoljno pokazuju koliko je Hrvatska dobro odradila ovo Svjetsko prvenstvo i koliko je simpatija stekla u ovih mjesec dana. Zanimljivo, nakon susreta bilo je čak i više reakcija podrške Hrvatskoj nego čestitki Francuskoj. I dio medija smatra kako je Hrvatska odradila dobro finalni dvoboj.

"Na kraju niti najbolji igrač Svjetskog prvenstva nije uspio okrenuti stvari u hrvatsku korist, jednostavno je bilo dosta toga protiv čega Hrvatska nije mogla. Modrić je u tunelu bio potpuno fokusiran, znao je, s obzirom na godine, da je to jedina šansa koju će imati za osvajanje svjetske titule. Ipak, nakon još 90 minuta iscrpljujućeg nogometa, pao je na tlo, a Prvenstvo nije završilo na savršen način."

"Čudna utakmica, rezultat 4:2 sugerira kako je to bio lagan posao, ali Francuska je povela pogotkom koji nije trebao biti priznat zbog potencijalnog zaleđa, zatim zabila drugi gol iz nepostojećeg penala te još dva gola udarcima izvana. Hrvatska je provela puno više vremena pred francuskim kaznenim prostorom nego što je to itko mogao zamisliti. Luka Modrić i Ivan Rakitić stvorili su ogromne probleme Paulu Pogbi i N'Golou Kanteu i izdominirali ih."

Kante je zaradio kritike zbog lošeg nastupa, a Daily Mail ističe kako je rano izvađen i možda zbog nekih fizičkih problema.

"Nije to bio Kanteov dan i izašao je iz igre nakon manje od sat vremena. Pogba je začinio sjajno Prvenstvo pogotkom, ali niti njemu stvari nisu išle glatko, najvećim dijelom imao je velikih problema s hrvatskim veznim redom. Igra se u prvom dijelu većinom odvijala kroz sredinu gdje Pogba i Kante nikako nisu mogli preuzeti kontrolu. Hrvatska je dominirala i bilo je pravo iznenađenje što je Francuska povela."

Za kraj Daily Mail dodaje: "Luka Modrić i 'združena braća' na kraju nisu ostali bez snage nego bez sreće."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!