Zimski sportovi

Zaronio i više nikad izronio: preminuo osvajač Stanley Cupa Ray Emery

Dario Dodić • ponedjeljak, 16.07.2018.
Zaronio i više nikad izronio: preminuo osvajač Stanley Cupa Ray Emery
Foto: Davor Sajko

Tužne vijesti stižu iz Hamiltona u Ontariju, bivši NHL vratar i osvajač Stanley Cupa Ray Emery preminuo je u 36. godini života...

Još je jedan sportaš prerano napustio svijet. Ray Emery je u nedjelju ujutro po američkom vremenu u svom rodnom Hamiltonu u Ontariju krenuo na kupanje u jezeru Ontario, zaronio i više nikad nije izronio. Unatoč brzoj reakciji hitne službe Emeryju nije bilo spasa, pronađen je mrtav u blizini mjesta gdje je posljednji put viđen.

Emery je imao bogatu NHL karijeru, 11 je sezona proveo u najjačoj ligi na svijetu, u ulozi vratara. Igrao je za Ottawa Senatorse, Philadelphia Flyerse, Anaheim Duckse i Chicago Blackhawkse. 2007. je bio jedan od ključnih igrača u pohodu Senatorsa do finala Stanley Cupa, dok je 2013. kao rezervni vratar napokon i osvojio trofej s Chicago Blackhawksima.

Bio je poznat pod nadimkom "Razor" zbog svog agresivnog načina igre, a nije mu bila strana niti poneka tučnjava s protivničkim igračima.

"U ime Ottawa Senatorsa želim izraziti iskreno sućut povodom smrti Raya Emeryja. Ray je bio ključan u našem pohodu do Stanley Cup finala 2007. godine, u svojim je najboljim danima donosio natjecateljski duh i borbeni mentalitet. U ime naše čitave organizacije želim iskazati najdublju sućut Rayevoj obitelji, prijateljima i najmilijima", stoji u priopćenju Senatorsa koje je potpisao vlasnik franšize, Eugene Melnyk.

"Blackhawksi će uvijek pamtiti Raya kao žustrog natjecatelja, dobrog suigrača i Stanley Cup prvaka", stoji u priopćenju Chicago Blackhawksa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!