Vodeni sportovi

Barakude laganom pobjedom otvorile Europsko prvenstvo u Barceloni

Dario Dodić • ponedjeljak, 16.07.2018.
Barakude laganom pobjedom otvorile Europsko prvenstvo u Barceloni
Foto: FaH

Hrvatski vaterpolisti bez ikakvih su problema na otvaranju Europskog prvenstva u Barceloni upisali pobjedu. Izabranici Ivice Tucka lagano su apsolvirali Nizozemsku s 15:8...

Kao što se i očekivalo, Hrvatska je bez problema upisala pobjedu u prvoj utakmici vaterpolsko Eura u Barceloni. Barakude su s laganih 15:8, uz minimalnu potrošnju energije, pobijedili reprezentaciju Nizozemske.

Ozbiljno su izabranici Ivice Tucka ušli u dvoboj s Nizozemskom i u četiri i pol minute osigurali pobjedu. Pogocima Fatovića, Vukičevića (2) i Xavija Garcije Hrvatska je stigla do 4:0. Uslijedilo je opuštanje u obrani pa su se Nizozemci približili na 4:2, iako je ovo bila zaista lagana partija za Barakude.

Na poluvremenu je semafor pokazivao 7:3, što su Hrvati u trećoj četvrtini u dva navrata podigli i na sedam golova prednosti. Posebno je lijep bio deseti gol Hrvatske, iz kontre. Fatović je isplivao kontru i lijepo prebacio nizozemskog vratara za 10:3.

Do kraja se igralo bez obrana, primio je još pet golova Bijač, ali ne treba se opterećivati konačnim rezultatom, bitno je da se bez pretjeranog napora upisala lagana pobjeda.

Ante Vukičević je s četiri pogotka predvodio Hrvatsku, po tri su dodali Josip Vrlić i Maro Joković. Dva je zabio Fatović, po jedan Lončar, Šetka i Xavi.

Tri je gola za Nizozemsku postigao Robin Lindhout.

Hrvatsku u srijedu čeka još jedna lagana utakmica, protiv Turske, dok će u petak imati pravi test protiv reprezentacije Grčke. Grci su ranije danas s uvjerljivih 27:1 porazili Turke.

Europsko prvenstvo, skupina C, 1. kolo:
Hrvatska - Nizozemska 15:8 (4:2, 3:1, 4:1, 4:4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!