Vodeni sportovi

Vaterpolistice glatko poražene od Francuske u drugom kolu Europskog prvenstva

Jan Šneler • ponedjeljak, 16.07.2018.
Vaterpolistice glatko poražene od Francuske u drugom kolu Europskog prvenstva
Foto: Kristijan Komarica

Potpuno očekivano, hrvatske vaterpolistice poražene su u drugom kolu Europskog prvenstva u vaterpolu...

Nakon poprilično teškog poraza od Nizozemske (1:21), hrvatske vaterpolistice glatko su poražene i od Francuske. Iako su se vaterpolistice držale skoro do poluvremena, igra u nastavku bila je katastrofalna.

Vrlo rano su Francuskinje došle do lijepe prednosti. Niti četiri minute se nije igralo, a Francuska je imala vodstvo 3:0. Hrvatska je uspjela privremeno smanjiti, no pri kraju četvrtine, Francuska odlazi na vodstvo 4:1. U nastavku susreta vidjeli smo puno bolju igru Hrvatske.

Uspjele su vaterpolistice biti bolje u obrani i doći na samo pogodak zaostatka. Nažalost, kod rezultata 4:3 nekako je stala i igra Hrvatske. Do kraja treće četvrtine, Francuska je postigla osam, a Hrvatska samo jedan pogodak. Čak šest pogodaka primile su hrvatske vaterpolistice u trećoj četvrtini.

Vodstvo 12:4 bilo je dovoljno da se utakmica potpuno zaključa, a do kraja je Francuska samo povećala prednost i na kraju slavila sa 17:6. Najbolja kod Francuskinja bila je Estelle Millot s čak sedam pogodaka. Kod Hrvatske, Petra Bukić postigla je dva pogotka, dok su po jedan dodale Emmi Miljković, Gloria Badžim, Domina Butić i Ivana Butić.

U sljedećem kolu Hrvatska igra protiv Grčke i realno je za očekivati sličan ishod današnjem meču.

Europsko prvenstvo, vaterpolo (ž), drugo kolo:
Francuska - Hrvatska 17:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!