Nogomet

Usain Bolt ne odustaje od nogometa, vjerojatno ide na probu u Australiju

Dario Dodić • utorak, 17.07.2018.
Usain Bolt ne odustaje od nogometa, vjerojatno ide na probu u Australiju
Foto: EPA

Najbrži čovjek svijeta, Usain Bolt, ne odustaje od sna da zaigra profesionalno nogomet. Nakon pokušaja u Njemačkoj, Norveškoj i Južnoafričkoj Republici, Bolt će vrlo vjerojatno na probu u Australiju...

Iako još nije pronašao klub koji je voljan potpisati s njim profesionalni ugovor i platiti ga više milijuna dolara, umirovljeni sprinter Usain Bolt lovi i dalje nogometnu karijeru. Nakon pokušaja u Borussiji Dortmund i norveškom Stromsgodsetu stigli su komentari kako Boltu lopta nije strano tijelo i da tu ima nešto.

Najbrži čovjek svijeta na korak je od dogovora s australskim prvoligašem Central Coast Marinersima. U tijeku je finaliziranje detalja oko šestotjedne (plaćene) probe i prođe li sve kako treba jamajčanski bi sprinter trebao potpisati sa Central Coast Marinersima jednogodišnji multimilijunski ugovor.

Sad se sređuju posljednji detalji, odnosno iznosi. Boltov agent Tony Rallis rekao je za Sky Sports Radio kako je "vlasnik Central Coast Marinersa gurnuo ruku duboko u džep i garantirao 70 posto Boltove plaće."

Iako bi dovođenje Bolta bio veliki marketinški uspjeh i za A-League, Australski nogometni savez obznanio je kako neće financirati Boltov dolazak u australski nogomet.

Iz kluba su poručili: "Najvažnije je pričekati i vidjeti prvo koliko je uopće dobar nogometaš. Vrijeme će pokazati na kojoj je razini i je li dovoljno dobar za A-League."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!