Tenis

Nino Serdarušić zaustavljen na startu turnira u Umagu

Petar Jenjić • utorak, 17.07.2018.
Nino Serdarušić zaustavljen na startu turnira u Umagu

Hrvatski tenisač Nino Serdarušić nije uspio proći u drugo kolo ATP turnira u Umagu, bolji je od njega bio deveti nositelj Maximilian Marterer...

Nino Serdarušić dobro je krenuo, ali u konačnici nije uspio doći do pobjede protiv Nijemca Maximiliana Marterera na startu turnira u Umagu.

Njemački tenisač i deveti nositelj stigao je do pobjede u prvom međusobnom dvoboju sa 3:6, 7:5, 6:3 nakon dva sata i 13 minuta igre.

U prvih šest gemova mogla su se vidjeti tri breaka, a u prednosti je s dva bio hrvatski tenisač. Serdarušić je prvi set uspješno zaključio sa 6:3 pri čemu je spasio ukupno četiri prilike protivnika za oduzimanje servisa.

Drugi je set bio kudikamo izjednačeniji, a pri zaostatku 3:2 Serdarušić je spasio dvije nove break prilike, ali do šanse za oduzimanjem servisa nije dolazio. U najgorem trenutku hrvatski je tenisač izgubio servis, Marterer je stigao do 30:40 pri vodstvu 6:5, a zatim i zaključio set.

Do kraja meča Serdarušić nije uspio ozbiljnije zaprijetiti. Spasio je dvije break prilike, ali treću nije uspio. Marterer je poveo s 4:2 te vrlo brzo zaključio meč u svoju korist.

ATP Umag, 1. kolo:
Maximilian Marterer (9) - Nino Serdarušić 3:6, 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!