Nogomet

Ivković: "Do početka sezone očekuje nas zahtjevan posao. Želimo iskristalizirati prvih 11"

Jan Šneler • srijeda, 18.07.2018.
Ivković: "Do početka sezone očekuje nas zahtjevan posao. Želimo iskristalizirati prvih 11"
Foto: FaH

Trener hrvatskog prvoligaša Slaven Belupa, Tomislav Ivković, osvrnuo se na netom završene pripreme Farmaceuta u Sloveniji...

Prvoligaška sezona je sve bliže i klubovi ulaze u posljednje faze priprema. Nogometaši Slaven Belupa započeli su treći dio priprema, nakon netom završenog pripremnog razdoblja u Sloveniji. Tijekom dva tjedna, Farmaceuti su odigrali četiri utakmice i ostvarili dvije pobjede, remi i poraz. Protiv Astre je Slaven Belupo slavio s 1:0, bugarske Vereye s 2:0, s mađarskim Soroksarom odigrali su neriješenih 0:0, dok su izgubili od ukrajinske Vorskle s 1:2.

Prilično zadovoljan bio je trener Tomislav Ivković koji smatra kako će odličan početak priprema pokazati kako su njegovi igrači spremni za početak nove sezone. Prošle sezone, Slaven Belupo završio je na šestom mjestu, a svi se nadaju kako će rezultat biti bolji u narednom periodu.

"Bilo je naporno, ali su igrači zaista, od prvog dana priprema, izdržali sve na najbolji mogući način. Pokazali su karakter, volju i htijenje. Svatko podnosi na svoj način pripreme, neki lakše, neki teže, što je i normalno. Što se tiče pristupa, moram sve pohvaliti na profesionalnosti i discipliniranosti. Do početka sezone nas očekuje zahtjevan posao. Želimo iskristalizirati početnu jedanaestoricu, a kasnije će odlučivati ono što igrači pokažu na terenu", rekao je Ivković za službene stranice kluba.

Iako Ivković ozbiljno računa na prinove, vrijedi istaknuti odličan podatak kako od 27 igrača, njih čak 14 čine nogometaši iz Škole nogometa Slaven Belupa. U Koprivnici su puno mijenjali ovo ljeto te su došli Ivan Filipović, Marko Karamarko, Jorge Aparicio, Roei Gordana, Louis Bongongui i Mateus Lima. S obzirom na to da se prinove tek navikavaju, trener Farmaceuta još uvijek ne iznosi konačnu ocjenu.

"Svima koji su došli treba vremena za prilagodbu. Ne samo na naš nogomet, nego i na grad, kulturu, način života i sve ostalo. Ne možemo tražiti da novi igrači naprave sve to preko noći. Daj Bože da svi "iskoče" i da mi otežaju posao u biranju prvih 11. Što se tiče omladinskog pogona, čim sam ih pozvao na pripreme znači da kvalitetu imaju, a sve dalje ovisi o njima. Kao klub moramo voditi računa i o Školi nogometa. Ne smijemo oslabiti naše juniore i kadete, iako su neki od igrača spremni "preskočiti" tu razinu. Sve skupa je to ozbiljan posao jer moramo gledati klub kao jednu cjelinu", dodao je Ivković.

Kao što je slučaj u cijeloj Hrvatskoj, niti u Koprivnici uspjeh Vatrenih nije prošao nezamijećeno. Sjajne predstave hrvatske nogometne reprezentacije sigurno će dati dodatni poticaj svim sudionicima prvoligaškog natjecanja.

"Želio bih čestitati Vatrenima, cijelom stručnom stožeru i svima koji su ih pratili na svemu što su učinili. Neka ovo bude početak nečeg drugog jer ne smijemo biti sebični i misliti samo na nogomet. Ovo mora biti poticaj za cijeli sport u Hrvatskoj, da se izgrade uvjeti da bi djeca koja dolaze danas, sutra mogla biti bolja od svih nas, da svaka generacija bude sve bolja", zaključio je trener Slaven Belupa.

Belupo očekuje gostovanje u Puli, 29. srpnja u sklopu prvog kola HT Prve lige. Do tada, Farmaceuti će odigrati još tri prijateljska susreta. Danas ih očekuje dvoboj protiv korejskog Hanyang Universityja, u petak susret protiv rumunjskog Petrolul Ploiestija i za kraj, 24. srpnja utakmica protiv mađarskog ZTE.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!