Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti dominantni protiv Turske u drugom kolu Europskog prvenstva

Jan Šneler • srijeda, 18.07.2018.
Hrvatski vaterpolisti dominantni protiv Turske u drugom kolu Europskog prvenstva
Foto: FaH

Kako se i očekivalo, Hrvatska je prilično lako slavila protiv slabašne Turske u drugom kolu Europskog vaterpolskog prvenstva u Barceloni...

Događanja u grupi C Europskog prvenstva u vaterpolu prolaze prilično očekivano. Hrvatska je nakon pobjede protiv Nizozemske, upisala visoku pobjedu protiv Turske. Kako se očekuje da će Grčka slaviti protiv Nizozemske, sve je spremno za treće kolo i susret grčkih i hrvatskih vaterpolista. Pobjednik tog dvoboja osigurava direktan put u četvrtfinale.

Što se tiče susreta protiv Turske, Hrvatska je otpočetka najavila dominaciju. Nakon tri minute igre, Loren Fatović je s dva pogotka otvorio mrežu Turske, a do kraja četvrtine Marko Macan i Ante Vukičević povećali su prednost na četiri razlike.

U drugoj četvrtini, još bolja predstava Hrvatske koja je u tom razdoblju postigla čak sedam pogodaka. Gotovo 12 minuta trebalo se čekati na prvi turski gol. On je stigao sredinom druge četvrtine kada je Nesfet Togkan Ozbek zatresao mrežu Marka Bijača.

Nakon odmora nastavak igre iz prvog dijela. Hrvatska je nemilice zabijala te su se gotovo svi upisali u listu strijelaca. Na kraju rezultatom 23:2, Hrvatska je upisala drugu pobjedu u Barceloni i s nestrpljenjem iščekuje Grčku.

Kod Hrvatske, najbolji je bio Lovre Miloš sa šest pogodaka, dok je Fatović dodao pet. Kod Turske Ozbek i Yusa Han Duzenli su postigli po jedan pogodak.

Europsko prvenstvo u vaterpolu (m), drugo kolo:
Hrvatska - Turska 23:2 (4-0, 7-1, 6-1, 6-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!