Nogomet

VIDEO: Željezničar slavio u Sarajevu i izborio drugo pretkolo Europske lige

Jan Šneler • srijeda, 18.07.2018.
VIDEO: Željezničar slavio u Sarajevu i izborio drugo pretkolo Europske lige
Foto: Tomislav Viduka

Očekivano, pobjedom protiv estonske Narve, sarajevski Željezničar prošao je u drugo pretkolo Europske lige...

Nakon što je Željezničar pobijedio s 2:0 u prvom susretu, stvari su bile više manje jasno. Estonskoj Narvi trebalo je pravo malo čudo koje se na sreću navijača Željezničara nije dogodilo.

Početak je bio kao iz snova za goste iz Estonije. Već nakon pet minuta igre Viktor Plotnikov doveo je Narvu u vodstvo. Gosti su bili na pola puta do ostvarivanja snova, a ostalo je do kraja još više od 85 minuta. Ipak, domaći su ozbiljno shvatili prijetnju gostiju i vrlo brzo uzvratili.

Dvadeset minuta kasnije, Dženan Zajmović postigao je izjednačujući pogodak i vratio stvari na početak. Da gosti ne pokušaju ponovno doći do izjednačenja pobrinuo se Sulejman Krpić u 29. minuti. Pogotkom je doveo Željezničar u vodstvo 2:1 i riješio pitanje prolaza za sarajevski sastav.

Utakmica je ušla u mirnu fazu, sve je bilo riješeno te su obje ekipe igrale prilično mirno i neopterećeno. Ipak, osam minuta do kraja susreta, konačnih 3:1 postavlja Krpić svojim drugim pogotkom na utakmici. Napomenimo za kraj kako je odličnu utakmicu odigrao hrvatski nogometaš i nekadašnji igrač Zadra Ivan Ćurjurić koji je upisao dvije asistencije u današnjoj pobjedi Željezničara.

Europska liga, prvo pretkolo, druga utakmica:
Željezničar - Narva 3:1 (1. utakmica: 2:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!