Tenis

Dudi Sela zaustavio Ivu Karlovića u osmini finala Newporta

Petar Jenjić • srijeda, 18.07.2018.
Dudi Sela zaustavio Ivu Karlovića u osmini finala Newporta
Foto: EPA

Ivo Karlović poražen je u osmini finala ATP turnira u Newportu. Bolji je od hrvatskog tenisača nakon nešto manje od dva sata igre bio Izraelac Dudi Sela...

Ivo Karlović tradicionalno je igrao dobro u Newportu, ali ove sezone morao se već rano oprostiti od turnira. U meču osmine finala bolji je od hrvatskog tenisača bio Dudi Sela.

Izraelac je do pobjede stigao sa 7:6, 6:7, 6:2 nakon sat i 57 minuta igre. U četvrtfinalu igrat će protiv boljeg iz dvoboja Steve Johnson - Christian Harrison.

Kao što se i moglo očekivati u prvom setu nije bilo previše prilika za oduzimanje servisa. Karlović je imao jednu u trećem gemu, a Sela pri vodstvu 5:4, čime je hrvatski tenisač spasio i jednu set loptu. U 13. igri Karlović je stigao do prilike za set, vodio je 6:5, no do kraja Izraelac dobiva tri poena i dolazi do vodstva.

U drugom setu ponovno smo gledali tie-break, ali ovoga puta obojica su tenisača tijekom seta po dva puta gubila servis. Oba puta Sela je bio u prednosti, no Karlović se uspijevao vratiti- Sredinom 13. igre preuzeo je inicijativu i stigao do seta.

Ipak, posljednji je set u potpunosti pripao izraelskom tenisaču. Rezultat je bio izjednačen do 2:2, a Karlović do kraja ne uspijeva dobiti nijedan poen.

ATP Newport, osmina finala:
Dudi Sela - Ivo Karlović 7:6, (6), 6:7 (4), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!