Nogomet

VIDEO: Sjajni Dembele vodio Celtic do pobjede, Zrinjski bez prolaska protiv Trnave

Petar Jenjić • srijeda, 18.07.2018.
VIDEO: Sjajni Dembele vodio Celtic do pobjede, Zrinjski bez prolaska protiv Trnave
Foto: EPA

Odigrani su uzvratni susreti 1. pretkola Lige prvaka. Zrinjski na domaćem terenu nije uspio nadoknaditi minimalan poraz od Trnave, dok se Celtic lakoćom obračunao s armenskim Alaškertom...

Nogometaši Qarabaga nakon minimalne gostujuće pobjede na domaćem su terenu sačuvali netaknutu mrežu i tako osigurali prolazak u sljedeće pretkolo. Utakmica u Bakuu završila je 0:0, a u dresu domaće momčadi Filip Ozobić ušao je u igru u 42. minuti. Kod Slovenaca Dino Štiglec odigrao je svih 90 minuta, dok je Danijel Miškić ušao u igru u 72. minuti.

Šerif kojeg vodi Goran Sablić nadoknadio je 2:1 zaostatak protiv gruzijskog Torpeda i u uzvratu slavio s 3:0. Nakon prvog poluvremena domaćin je imao dva pogotka prednosti, strijelci su bili Ziguy Badibanga i Joalisson, a posljednje spomenuti igrač potvrdio je pobjedu Moldavaca u 55. minuti.

U dresu moldavske momčadi sva trojica Hrvata odigrala su svih 90 minuta, Zvonimir Mikulić na vratima, dvojac Ante Kulušić i Antun Palić u terenu. Treba izdvojiti kako su obojica tijekom utakmice zaradila i žuti karton.

Poraz 1:0 iz prve utakmice nije uspio nadoknaditi Zrinjski koji je Pod Bijelim brijegom remizirao s Trnavom i tako se oprostio od drugog pretkola.

Već u 13. minuti Zrinjski je bio jako blizu pogotka kada je Ognjen Todorović pogodio gredu, no dvije minute kasnije na drugoj je strani stigla kazna. Jakub Rada je ubacio, a Boris Godal glavom zatresao mrežu.

Nije se Zrinjski predavao, u 58. minuti pogodio je Todorović udarcem s 20 metara, ali to je bilo nedovoljno. Rezultat se do kraja nije promijenio.

Za momčad koju vodi Ante Miše svih 90 minuta odigrali su Ivan Brkić i Hrvoje Barišić, Marko Bencun ušao je u igru u 54. minuti, a Toni Jović u 75. Neven Laštro nije ulazio u igru, kao niti Filip Dangubić u redovima Trnave.

Nakon pobjede kod kuće s 1:0 nogometaši Astane i u drugom su susretu protiv Sutjeske upisali slavlje. Kazahstanska momčad stigla je do pobjede rezultatom 2:0.

Gosti su poveli u 38. minuti kada je nakon krasne akcije još bolje poentirao Đorđe Despotović. Pobjedu gostujuće momčadi osigurao je Serikzan Mužikov u 65. minuti. Cijeli susret u redovima pobjedničke momčadi odigrao je Marin Tomasov.

Niti u uzvratnoj utakmici Celtic nije imao prevelikih problema protiv Alaškerta, iako je gotovo cijeli susret igrao s igračem manje nakon izravnog isključenja bivšeg Dinamovca Joze Šimunovića u 11. minuti.

Bez obzira na to, već tri minute kasnije mreža armenske momčadi je načeta, a briljirao je sjajni Moussa Dembele koji je postigao dva, a asistirao za jedan pogodak. U osmoj minuti pogodio je nakon krasnog solo prodora, u 19. minuti zatresao je mrežu iz kaznenog udarca, da bi nešto kasnije asistirao Jamesu Forrestu za konačnih 3:0.

1. pretkolo Lige prvaka:
Qarabag - Olimpija Ljubljana 0:0 (1-0)
Šerif - Torpedo Kutaisi 3:0 (1-2)
Zrinjski - Trnava 1:1 (0-1)
Rosenborg - Valur 3:1 (0-1)
Sutjeska - Astana 0:2 (0-1)
Celtic - Alaškert 3:0 (3-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!