Košarka

Suspenzije na sve strane nakon tučnjave na utakmici Filipina i Australije, kažnjeni i igrači i trener i suci

Dario Dodić • četvrtak, 19.07.2018.
Suspenzije na sve strane nakon tučnjave na utakmici Filipina i Australije, kažnjeni i igrači i trener i suci
Foto: EPA

Dva tjedna nakon nemilih događaja na košarkaškoj utakmici između Filipina i Australije FIBA je obznanila kazne igračima, savezima, treneru i sucima...

Košarkaška utakmica između Filipina i Australije, igrana 2. srpnja u Manili, završena je kao boksački meč (na fotografiji meč Australca Horna i Filipinca Pacquaia). Pri vodstvu Australije 79:48 sredinom treće četvtine izbila je tučnjava zbog koje je ubrzo s parketa izletio velik broj igrača.

Susret se pokušao nastaviti, ali uskoro Filipinci nisu imali dovoljno igrača te je dvoboj prekinut pri rezultatu 89:53 za Australiju.

FIBA je reagirala s dva tjedna odmaka i kaznila sve aktere incidenta. Deset filipinskih igrača dobilo je zabranu igranja od ukupno 35 utakmica, trojica Australaca kažnjena su s ukupno devet utakmica zabrane, Filipinski košarkaški savez mora platiti 250.000 švicarskih franaka kazne, dok su Australci prošli nešto bolje, platit će 100.000.

Filipini će iduću domaću utakmicu igrati pred praznim tribinama, a kažnjen je i glavni trener Vincent Reyes, suspendiran je na jednu utakmicu i mora platiti kaznu od 10.000 švicarskih franaka.

Ni suci nisu prošli dobro, FIBA ih je maknula iz Elitnog programa, neće suditi nijedno Fibino natjecanje do godine dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!