Vodeni sportovi

Vaterpolistice upisale novi poraz i ispale iz daljnjeg natjecanja

Jan Šneler • četvrtak, 19.07.2018.
Vaterpolistice upisale novi poraz i ispale iz daljnjeg natjecanja
Foto: FaH

Niti u četvrtom kolu, hrvatske vaterpolistice nisu imale sreće te su pretrpjele novi poraz od Italije...

Razlika u kvaliteti hrvatskih i talijanskih vaterpolistica je ogromna i ne treba čuditi ovakav ishod. Kao i u prethodne tri utakmice, Hrvatska je bila u potpunosti podređena te je Italija prilično lako došla do pobjede.

Slično kao i prethodna tri kola, početak utakmice značio je težak dvoboj za Hrvatsku. Nakon manje od četiri i pol minute igre Italija je vodila s 4:0 i već došla do lijepe prednosti. Hrvatska je uspjela postići dva pogotka u prvoj četvrtini, no Italija je u vrlo kratkom periodu povećala prednost i sa 7:2 zaključila četvrtinu.

U naredne dvije četvrtine Hrvatska nije uspijevala naći put do mreže i rezultat prije posljednje dionice susreta bio je prilično ružan. Italija je vodila 18:2 i na pomolu je bio novi teški poraz. Do kraja susreta, Hrvatska je uspjela preko Tereze Balić doći do trećeg pogotka, a Italija je nemilice zabijala i na kraju slavila s 24:3.

Već spomenuta Balić, Emmi Miljković i Ivana Butić postigle su po jedan pogodak, dok je Aleksandra Ratković upisala odličnih devet obrana. Kod Talijanki, Giulia Enrica Emmolo i Valeria Palmieri postigle su po četiri pogotka.

Hrvatskoj još, prije utakmica za plasman, slijedi dvoboj protiv Izraela koji premda nije vaterpolska zemlja ne izgleda nimalo loše. Ipak, hrvatske vaterpolistice nadaju se pobjedi kako bi prekinule niz teških poraza.

Europsko prvenstvo u vaterpolu (ž), 4. kolo:
Hrvatska - Italija 3:24

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!