Košarka

Hayward: "Istok mnogi otpisuju, ali bit će i dalje vrlo jak"

Petar Jenjić • petak, 20.07.2018.
Hayward: "Istok mnogi otpisuju, ali bit će i dalje vrlo jak"
Foto: EPA

U razgovoru s medijima Gordon Hayward istaknuo je kako će i sljedeće sezone Istočna konferencija, koju je po prvi puta u karijeri napustio LeBron James, i dalje biti vrlo jaka...

LeBron James po prvi puta u karijeri napustio je Istok, a s obzirom na njegov utjecaj u momčadima za koje je igrao, ostalim momčadima bit će lakše ući u veliko finale. Jedna od ekipa koja nije uspjela do toga doći posljednjih godina su i Boston Celticsi, a član momčadi Gordon Hayward ističe kako imaju dovoljno samopouzdanja uoči sljedeće sezone.

"Istok će i dalje biti vrlo jaka konferencija, a mislim da našu konferenciju mnogo ljudi otpisuje. Bilo je iznenađenja prošle godine te i dalje ima momčadi s mladim talentima koji su prošle sezone skupljali iskustvo. Vjerujem kako imamo sve da odemo sve do kraja."

Osvrnuo se Hayward i na razmjenu Toronto Raptorsa i San Antonio Spursa u kojoj je Kawhi Leonard preselio po prvi puta na Istok, kao i DeMar DeRozan na Zapad.

"Toronto je bila dobra momčad s DeMarom, a s Kawhijom će biti jednako dobro. Malo su se promijenili, ali sigurno će biti jako dobri. I dalje mi se sviđaju naše šanse i imam osjećaj kako možemo otići do kraja. On je tip igrača koji će dodati čvrstine u obrani i malo raznolikosti. Dva je puta bio obrambeni igrač godine i dvoboj s njim bit će problem, ali bit ćemo spremni za njega."

Do početka rujna planira se vratiti u trening kamp, ali vjeruje kako će već do kolovoza biti u punoj spremi te vidjeti kako će njegov gležanj reagirati.

"Bit ću spreman sigurno. Još od druge operacije osjećam se bolje. Gležanj reagira jako dobro na treninge i razne vježbe kretanja tako da je sljedeći korak igrati protiv drugih ljudi. Ova momčad ima dubinu jer smo potpisali sve koji su trebali potpisati. Jako sam uzbuđen vidjeti što možemo kao ekipa. Prošla je godina bila odlična, iako smo imali neke ozljede. Ne samo po meni, već općenito je bila jako dobra godina za Celticse. Momci su stekli iskustvo i bili su u situacijama u kojima vjerojatno ne bi bili", dodao je Hayward, a prenosi ESPN.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!