Rukomet

Vujović: "Moramo se pripremiti za Španjolce"; Šarac: "Igrali smo kao prava momčad"

Jan Šneler • petak, 20.07.2018.
Vujović: "Moramo se pripremiti za Španjolce"; Šarac: "Igrali smo kao prava momčad"
Foto: Davor Sajko

Nakon pobjede protiv Poljske, mladi hrvatski rukometaši na čelu s izbornik Vladimirom Vujovićem bili su dobro raspoloženi...

Pobjedom protiv Poljske (35:27), hrvatska juniorska reprezentacija osigurala je plasman u drugi krug Europskog prvenstva koje se igra u Celju. Utakmica protiv Poljske nije bila izrazito napeta, no svakako je lijepo vidjeti mlade rukometaše kako motivirano ulaze u svaki susret.

"Još jedna pobjeda iako nismo odigrali najbolje što možemo. Igrali smo dovoljno dobro za pobjedu i siguran prolazak u drugi krug što je u ovom trenutku najbitnije. Imamo dan odmora, trening i priliku da se kvalitetno pripremimo za Španjolce i nadamo se da ćemo ih pobijediti", rekao je za stranice Saveza izbornik Vladimir Vujović.

Poljska i Rusija su apsolvirane i Hrvatskoj slijedi borba za prvo mjesto i Španjolska. Bit će to sigurno najteži susret do sada, no Hrvatska se ne mora bojati, naročito ako raspoložen bude Josip Šarac. Ovaj 20-godišnji član Celja Pivovarni Laško na današnjem susretu postigao je čak 10 pogodaka iz jednako toliko pokušaja.

"Opet smo igrali kao prava momčad od prve do zadnje minute. Odlično se slažemo i polako ulazimo u turnir. Mislim da ovo nije naš maksimum, ali mislim da ćemo u idućoj utakmici sa Španjolskom pokazati sve. Važno je da smo danas upisali pobjedu. Igrali smo dobro u obrani i u napadu iako u nekim trenucima nije izgledalo baš najbolje, ali kao što sam rekao nije ovo naš maksimum. Mislim da ćemo protiv Španjolske pokazati naš najbolji rukomet, slaviti i ići dalje s dva boda", prenose službene stranice Hrvatskog rukometnog saveza izjavu mladog reprezentativca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!