Tenis

Još jedan težak meč i pobjeda Petre Martić za polufinale Bukurešta

Jan Šneler • petak, 20.07.2018.
Još jedan težak meč i pobjeda Petre Martić za polufinale Bukurešta
Foto: FaH

Slično kao i u osmini finala, Petra Martić odigrala je još jedan teški meč i nakon tri sata uspjela svladati Lauru Siegemund na WTA turniru u Bukureštu...

Niti 24 sata nakon što je odigrala napeti meč s Claire Liu, hrvatska tenisačica Petra Martić ponovila je isto i u četvrtfinalu. Protiv Laure Siegemund, Martić se iznimno mučila i nakon nevjerojatnog trećeg seta uspjela doći do pobjede.

Prvi set bio je prilično nevjerojatan, ali je bio samo uvod u ono što će uslijediti. Njemačka tenisačica prva je stigla do breaka, u sedmom gemu i sigurnim servisom došla do vodstva 3:5. Činilo se kao da će set otići u ruke Siegemund koja je imala i dvije set lopte. Ipak, Martić pokazuje nevjerojatnu moć povratka i fantastičnom igrom oduzima dva puta servis Njemici i sa 7:5 osvaja set.

Odlično je izgledala hrvatska tenisačica u završnici prvog seta, no već početkom drugog priča se okrenula. Odmah je Siegemund došla do breaka i poništila dobar moment hrvatske tenisačice. Martić se ipak uspijeva kasnije vratiti i čak imati dvije break lopte kod vodstva 4:3. Činilo se kao da bi hrvatska tenisačica ponovno mogla sve preokrenuti u svoju korist, no Siegemund je izdržala i što je najgore, oduzela servis hrvatskoj tenisačici u 10. gemu.

Uspješno je odservirala i sa 4:6 izjednačila. Vrijeme je bilo za treći set u kojem vjerojatno nitko ne bi mogao predvidjeti sljedeći rasplet. Set je bio najkraći od tri na meču (54 minute), no napetosti nije nedostajalo. Od deset gemova u setu, čak osam ih je osvojeno breakom. Nevjerojatna statistika koja govori i o priličnoj dekoncentraciji tenisačica.

Martić je bila u prilično nezavidnom položaju kad je Siegemund napravila treći break u setu i povela sa 4:3. Hrvatska tenisačica, slično kao i u prvom setu, ponovno okreće meč u svoju korist, vadi posljednje atome snage i uspijeva dva puta oduzeti servis protivnici te sa 6:4 zaključiti trosatni meč.

U polufinalu, Martić će igrati protiv bolje iz ogleda Yafan Wang i Mihaele Buzarnescu, no teško je reći hoće li hrvatska tenisačica imati dovoljno snage nakon gotovo šest sati igranja u nepunih 24 sata. U svakom slučaju, hrvatska tenisačica je popravila renking za šest mjesta te će u najgorem slučaju biti 54. tenisačica svijeta.

WTA Bukurešt, četvrtfinale:
Petra Martić (Hrvatska, 4) - Laura Siegemund (Njemačka) 7:5 4:6 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!