Tenis

Trungelliti iznenadio Fucsovicsa, Rubljev prošao u četvrtfinale

Petar Jenjić, Jan Šneler • petak, 20.07.2018.
Trungelliti iznenadio Fucsovicsa, Rubljev prošao u četvrtfinale
Foto: FaH

Prošlogodišnji pobjednik ATP turnira u Umagu, ruski tenisač Andrej Rubljev, nakon dva i pol sata uspio je poraziti Kanađanina Auger-Aliassimea i proći u četvrtfinale...

Ovogodišnje izdanje ATP tunira u Umagu pruža niz odličnih mečeva. Današnji dan bio je izuzetno zanimljiv, a publika je s posebnom pažnjom pratila aktualnog osvajača Andreja Rubljeva koji je nakon tri sata uspio proći u četvrtfinale.

Protiv kanadskog tenisača, Felixa Auger-Aliassimea, Rubljev je odlično otvorio susret. Oduzeo je servis protivniku već u prvom gemu i vrlo rano došao do prednosti. Imao je tijekom prvog seta još šest break prilika i mogao je prilično dotući protivnika. Ipak, Kanađanin se uspješno branio te je Rubljev ostao na jednom breaku i sa 6:4 slavio.

Drugi set počeo je na isti način. Ponovno Rus dolazi do breaka u prvom gemu, no ovoga puta Auger-Aliassime uzvraća udarac. Rubljev je u trećem gemu još jednom došao do breaka, no Kanađanin je uporan i sreća Rusa traje kratko. Kako u tijeku seta više nije bilo oduzimanja servisa, set je otišao u tie-break u kojem je koncentraciju zadržao kanadski tenisač i izjednačio.

Nakon prva dva koja su počela na isti način, treći set počeo je potpuno suprotno. Ovoga puta Auger-Aliassime je oduzeo servis protivniku i poveo s 3:1. Rubljev se ipak nije dao te je odličnom igrom osvojio narednih pet gemova i sa 6:3 ušao u četvrtfinale.

Tamo će ga čekati Robin Haase koji je slavio protiv Martina Klizana. Haase je bio u priličnoj lošoj poziciji u meču i nevjerojatno je kako se uspio vratiti. Klizan je osvojio prvi set sa 6:4 i imao break prednosti i 4:2 u drugom setu. Sve je mirisalo na pobjedu slovačkog tenisača, no onda Haase ubacuje u petu brzinu i s dva breaka odnosi set.

Klizan je očito još razmišljao kakvu je priliku propustio jer je Haase u trećem setu vrlo brzo došao do breaka. Prednost nije ispuštao te je sa 6:3 slavio i prošao dalje.

Mađarski tenisač Martin Fucsovics bio je izraziti favorit protiv Marca Trungellitija, no odlični Argentinac pokazao je kvalitetu na terenu. Sve je počelo po planu. Fucsovics je osvojio prvi set sa 5:7 te se samo čekalo da Trungelliti sam od sebe padne u igri i omogući četvrtfinale mađarskom tenisaču.

Mađar je mogao u drugom setu potpuno riješiti pitanje pobjednika, no nikako nije uspio doći do breaka. Trungelliti je to uspio u trećem gemu i nije propuštao to izgubiti. Sa 6:4, Argentinac je zaključio drugi set i bio posebno motiviran pred sam kraj meča.

U ključnom segmentu meča, Trungelliti je pokazao odličan tenis i s dva breaka sve sumnje odagnao. Sa 6:2 slavlje u trećem setu i prilično iznenađenje za Fucsovicsa.

Nakon dva sata i 14 minuta igre do pobjede i prolaska u četvrtfinale stigao je Evgeni Donskoj koji je u tri seta bio bolji od Damira Džumhura. Meč je završio 7:6, 3:6, 6:4

Vrlo izjednačen bio je prvi set u kojem nismo vidjeli nijedan break. Donskoj je spasio dvije set lopte, a ukupno četiri break lopte do vrlo napete 13. igre. Ruski tenisač slavio je s 11:9 nakon što je Džumhur propustio nove dvije prilike za set, a Donskoj iskoristio ukupno četvrtu.

Drugi set ipak nije bio tako dobar za Rusa koji je tri puta izgubio servis, a uzvratio tek s jednim breakom. Džumhur je uspio izboriti treći set koji je odlučio jedan break, i to onaj na samom početku. Donskoj je poveo s 2:0 i prednost čuvao do samog kraja.

ATP Umag, 2. kolo (m):
Martin Klizan (Slovačka) - Robin Haase (Nizozemska) 6:3 4:6 3:6
Marco Trungelliti (Argentina) - Martin Fucsovics (Mađarska) 5:7 6:4 6:1
Andrej Rublev (Rusija) - Felix Auber-Allassime (Kanada) 6:4 (4)6:7 6:3

Evgeni Donskoj (Rusija) - Damir Džumhur (BiH) 7:6 (9), 3:6, 6:4

ATP Umag, četvrtfinale:
Dušan Lajović (Srbija) - Guido Pella (Argentina)
Andrej Rublev (Rusija) - Robin Haase (Nizozemska)
Laslo Đere (Srbija) - Marco Cecchinato (Italija)
Marco Trungelliti (Argentina) - Evgeni Donskoj (Rusija)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!