Vodeni sportovi

Izbornik Tucak nakon velike pobjede protiv Grčke: "Bili smo moćni"

Sportnet, Dario Dodić • petak, 20.07.2018.
Izbornik Tucak nakon velike pobjede protiv Grčke: "Bili smo moćni"
Foto: EPA

Veliku pobjedu Barakuda protiv Grčke komentirao je izbornik Ivica Tucak. Pohvalio je svoje igrače, ali i upozorio da ono pravo tek počinje za Hrvatsku...

Hrvatski su vaterpolisti dominantnom predstavom protiv Grčke i laganom pobjedom 11:7 osvojili prvo mjesto u skupini C i izravan plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva u Barceloni. Dobile su Barakude tako dva dodatna dana odmora.

"Bili smo moćni. Jako koncentrirani u obrani, rasplivani, s dobrim protokom lopte, odličnim centrima, sve ono što smo dogovorili to smo u bazenu i odigrali. Ovo smo željeli i za to smo se pripremali", rekao je izbornik Ivica Tucak nakon velike hrvatske pobjede.

Odmah je pozvao i na oprez: "Nema euforije, treba spustiti loptu na zemlju, za nas tek počinje ono pravo. S ovom utakmicom smo ostvarili dva slobodna dana više i izbjegli tu dodatnu knock-out utakmicu protiv Njemačke. Idemo dalje svojim putem, zacrtanim putem, a je li to Crna Gora ili Španjolska nije niti bitno jer mi naš put znamo", poručio je Tucak.

"Odigrali smo ozbiljnu, angažiranu, pravu mušku utakmicu. Uzeli smo tu pobjedu koja nam je bitna za daljnje odigravanje turnira. Time preskačemo osminu finala i direktno ulazimo u četvrtfinale", rekao je Marko Macan.

"Dižemo formu iz utakmice u utakmicu. U četvrtfinalu puno toga ovisi o nama, ako budemo bili pravi kao što smo bili danas i ako pokažemo kvalitetu koju imamo odlazimo dalje u polufinale" zaključio je Macan, koji je digao publiku na noge odličnim zakucavanjem uz asistenciju Xavija Garcije.

"Svi smo dobro odigrali i dali svoj doprinos, jedino se moramo još vise smiriti i biti fokusirani I onda je to - to", zaključio je Luka Lončar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!