Tenis

Viktor Galović se namučio, ali ušao u drugo kolo kvalifikacija u Gstaadu

Jan Šneler • subota, 21.07.2018.
Viktor Galović se namučio, ali ušao u drugo kolo kvalifikacija u Gstaadu

Iako je uspješno zaključio prvo kolo kvalifikacija na ATP turniru u Gstaadu, ne možemo reći kako je Viktor Galović imao lagan posao...

Po svim pokazateljima teniske igre, Viktor Galović bio je apsolutni favorit protiv ekvadorskog tenisača Gonzala Escobara. Ipak, tri seta i nešto više od dva sata teške igre govore o tome kako je Ekvadorac bio prilično nezgodan protivnik.

Galović nije na najbolji način otvorio meč jer je Escobar već u prvom gemu došao do breaka. Ipak, hrvatski tenisač uspio se sabrati i nakon početnog šoka s dva breaka doći do prednosti. Mogao je Galović i ranije riješiti osvajanje seta, no ekvadorski tenisač uspio se obraniti. Nešto kasnije, hrvatski tenisač ipak sa 6:3 dolazi do osvajanja prvog seta.

U nastavku meča Galović nije bio na razini iz prve dionice meča i Escobar je ponovno došao do breaka i sa 3:6 izjednačio u setovima. Konačno, u posljednjem setu dogodilo se još jedno loše otvaranje za hrvatskog tenisača. Escobar je došao do breaka u prvom gemu i vrlo brzo poveo s 3:1.

U šestom gemu, Galović ipak uspijeva vratiti izgubljeno i doći do izjednačenja. U posljednjem gemu prije tie-breaka Galović je imao meč loptu no nakon podužeg gema Escobar je uspio odvesti set u 13. igru.

U tie-breaku je bilo svega. Često su se izmjenjivala oduzimanja servisa i zapravo je bilo pitanje tko će zadržati više koncentracije. Prvi je krenuo u akciju Escobar koji je poveo s 1:3 i 3:5. Galović se uspio vratiti, napraviti dva uzastopna mini breaka i doći do 6:5 i servisa za meč. Konačno, to je i uspio i slavljem u tie-breaku došao do drugog kruga kvalifikacija.

U sljedećem krugu hrvatski tenisač nije mogao dobiti težeg protivnika. Riječ je o njemačkom tenisaču Yannicku Hanfmannu, 99. na svijetu, koji je u prvom kolu kvalifikacija na terenu proveo manje od sat vremena.

ATP Gstaad, kvalifikacije, prvo kolo:
Viktor Galović (Hrvatska) - Gonzalo Escobar (Ekvador) 6:3 3:6 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!