Tenis

Cornet u finalu Gstaada, Minella iznenađujuće došla do uspjeha karijere

Jan Šneler • subota, 21.07.2018.
Cornet u finalu Gstaada, Minella iznenađujuće došla do uspjeha karijere
Foto: EPA

Sjajno finale očekuje nas sutra u Gstaadu između Alize Cornet i Mandy Minelle kojoj će to biti prvo WTA finale u karijeri...

Sjajne vijesti stižu iz švicarskog Gstaada gdje je trenutno 226. tenisačica na svijetu Mandy Minella ušla u ovogodišnje finale WTA tunira. Pobjedom nad favoriziranom Marketom Vondrousovom, luksemburška tenisačica ostvarila je rezultat karijere.

Kako je meč krenuo, nitko ne bi pomislio da Minella ima šanse za pobjedu. Prvi set protekao je u znaku Vondrousove koja je na svaki servis Luksemburžanke vršila pritisak i čekala grešku. Izdržala je Minella, obranila dvije break lopte, ali je kiksala u najgorem trenutku. Kod vodstva 4:5, Vondrousova je dobila novu priliku za break i ovoga puta ju iskoristila te osvojila prvi set.

Činilo se kako će u drugom setu češka tenisačica samo završiti što je započela u prvom. Ipak, Minella je u naredna dva seta pokazala nevjerojatno dobar tenis. Fantastično je igrala, bila agresivna, sušta suprotnost onome u prvom setu i s pravom je oduzela dva puta servis Čehinji i osvojila drugi set sa 6:2.

Isto to ponovila je u trećem setu, nastavila nizati poene i s još jednih 6:2 zaključila meč i ušla u prvo WTA finale svoje karijere. Minella je inače nastupila u WTA finalu, no bilo je to iz WTA 125k serije. Interesantno, to je bilo 2016. u Bolu na Braču. Kad bi osvojila turnir, Minella bi ušla među 125 najboljih tenisačica, dok bi u slučaju poraza ostala u klubu 150 najboljih.

Za razliku od odlično prvog polufinalnog meča, drugi susret nije bio toliko atraktivan. Alice Cornet prošla je u finale protiv Eugenie Bouchard, a zbog ozljede Kanađanke odigran je samo jedan set. Bouchard je u prvom setu prva došla do breaka, no Cornet je odmah uzvratila i vratila stvari na početak.

Bilo je podosta prilika da se meč riješi prije tie-breaka, no niti jedna tenisačica nije bila dovoljno koncentrirana u samoj završnici. U 13. igri bilo je puno grešaka, mini breakova, no uspješnija je bila Francuskinja koja je osvojila prvi set. Bouchard više nije mogla igrati što je bilo vidljivo u prvom gemu drugog seta kojeg je olako izgubila. Nakon toga predala je meč protivnici koja nakon dosta teškog prvog meča odlazi u finale.

WTA Gstaad, polufinale:
Mandy Minella (Luksemburg) - Marketa Vondrousova (Češka) 4:6 6:2 6:2
Alize Cornet (Francuska, 1) - Eugenie Bouchard (Kanada) 7:6(5) 1:0* predano

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!