Tenis

Petra Martić do finala WTA turnira u Bukureštu!

Jan Šneler • subota, 21.07.2018.
Petra Martić do finala WTA turnira u Bukureštu!
Foto: FaH

Odličnom predstavom u polufinalu protiv domaće tenisačice Mihaele Buzarnescu, Petra Martić ušla je u finale WTA turnira u Bukureštu...

Iako smo mislili kako će hrvatska tenisačica Petra Martić teško doći do finala nakon što je igrala dva teška meča u osmini i četvrtfinalu, polufinalni meč odradila je odlično. Protiv druge nositeljice Mihaele Buzarnescu, inače 25. tenisačice na svijetu, Martić je odradila najbolji meč na turniru.

Početak meča bio je u stilu na koji nas je navikla Martić tijekom ovog tjedna. Puno preokreta, podosta propuštenih prilika i break gotovo svaki drugi gem. Hrvatska tenisačica došla je prva do breaka, no Buzarnescu je odmah uzvratila. Sjajna kakva je, Martić je odmah u sljedećem gemu ponovno vratila prednost.

Kada je kod vodstva 5:3 imala 0:40 i čak tri set lopte, mislili smo kako je Martić vrlo blizu pobjede. Ne samo što bi tri puta oduzela servis Buzarnescu, već bi servirala prva u drugom setu što nije nimalo zanemarivo. Ipak, nije uspjela u tom pokušaju, već je na svom servisu potvrdila osvajanje seta sa 6:4.

Na svu sreću, drugi set nije bio kao što se moglo očekivati. Umjesto preokreta, drame i napetosti, dobili smo jedan dinamičan i uzbudljiv set, ali bez dekoncentracije. Martić je čekala svoju priliku, uzela ju u devetom gemu i mirnim servisom potvrdila osvajanje drugog seta i odlazak u finalni meč.

S obzirom na to kako je drugi meč tek počeo, još se ne zna tko je protivnica Martić, no bit će to bolja iz ogleda prve nositeljice Anastasije Sevastove i osme nositeljice Polone Hercog. Martić će ovo biti drugo finale na WTA Touru, a u slučaju pobjede od sljedećeg tjedna trebala bi biti 44. tenisačica svijeta. Ako bude poražena, Martić će također napraviti iskorak i doći s trenutnog 60. na 51. mjesto.

WTA Bukurešt, polufinale:
Petra Martić (Hrvatska, 4) - Mihaela Buzarnescu (Rumunjska, 2) 6:4 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!