Tenis

Tereza Mrdeža nije uspjela, u polufinalu slavila Karolina Muchova

Jan Šneler • subota, 21.07.2018.
Tereza Mrdeža nije uspjela, u polufinalu slavila Karolina Muchova

U polufinalu ITF turnira u češkom Olomoucu, hrvatska tenisačica Petra Mrdeža nije uspjela ući u svoje prvo finale ove sezone...

Vrlo blizu bila je hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža finalu ITF turnira u Olomoucu. U polufinalu, nakon nešto manje od tri sata, bolja je bila domaća tenisačica Karolina Muchova.

Meč je bio obilježen brojnim breakovima i preokretima. Statistički gledano, od 34 gemova, njih čak 17 bilo je osvojeno na protivnički servis. S te strane možemo reći kako kvaliteta nije bila na najvišoj razini. Ipak, u svom tom kaosu i dekoncentraciji, Mrdeža se odlično snašla i s tri breaka uspjela osvojiti prvi set sa 6:4.

U drugom setu izgledalo je još bolje. Iako je bilo čak sedam breakova, Mrdeža je imala ogromnu priliku. Vodila je 1:3 i 3:5, imala servis za meč i meč loptu, no nevjerojatno, Muchova se uspjela vratiti. I ne samo to nego je s još jednim breakom okrenula rezultat u svoju korist. Ne trebamo niti reći kako je u posljednjem gemu, Mrdeža imala tri break lopte i mogućnost da odvede set u 13. igru, no Muchova je izdržala i izjednačila.

Posljednji set bio je jednako intenzivan i napet. Prednost je imala Muchova koja je vodila 3:5 i imala servis za meč, no sada Mrdeža uspijeva odgoditi slavlje. Nevjerojatno ali u trenutku kada je oduzela servis protivnici, Mrdeža jako slabo reagira i ponovno dozvoljava break. Imala je hrvatska tenisačica 15:40, dvije break lopte i šansu da se pobjednica riješi u tie-breaku, ali slično kao i u drugom setu, Čehinja pobjeđuje.

Šteta je velika jer bi Mrdeža pobjedom ušla među 200 najboljih tenisačica svijeta što je sasvim dobar uspjeh. Ovako će od sljedećeg tjedna, hrvatska tenisačica biti na 218. mjestu što znači napredak od čak 27 mjesta u odnosu na ovaj tjedan.

ITF Olomouc (ž), polufinale:
Tereza Mrdeža (Hrvatska) - Karolina Muchova (Češka) 6:4 5:7 5:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!