Tenis

Pella i Cecchinato u finalu Umaga

Jan Šneler • nedjelja, 22.07.2018.
Pella i Cecchinato u finalu Umaga

Dva potpuno drugačija polufinala imali smo prilike gledati večeras u Umagu, a uspješni su bili Marco Cecchinato i Guido Pella...

Iako je Umagom prodefiliralo mnoštvo fantastičnih tenisača tijekom svih ovih godina održavanja ATP turnira, teško je reći kada smo vidjeli manje zanimljiv meč završnice od drugog današnjeg polufinalnog. Rutinski, bez trunke znoja, Marco Cecchinato porazio je Marca Trungellitija.

Iako je Cecchinato 27. tenisač svijeta i treći nositelj Umaga, teško je reći da smo očekivali ovakav meč. Najsmješniji i prilično fascinantan podatak jest kako je Trungelliti prvi došao do breaka i poveo s 0:2. Nakon toga sve je bilo u znaku Cecchinata. Talijanski tenisač tri je puta oduzeo servis protivniku i sa 6:2 zaključio set.

U drugom setu posao je bio još lakši. Cecchinato je došao do dva breaka u prvih četiri gemova, poveo s 5:0 i potpuno dotukao protivnika. Uspio je Argentinac doći do počasnog poena te je Talijan sa 6:1 potvrdio plasman u finale. Od trenutka kada je vodio s 0:2 i imao prilično komfornu situaciju, Trungelliti je izgubio narednih 11 gemova.

Prvi polufinalni susret bio je ipak nešto zanimljiviji. U meču Guida Pelle i Robina Haasea, više sreće i znanja imao je Argentinac. U prvom setu, Haase je došao do breaka u prvom gemu, vodio s 1:3, no nije uspio zadržati potrebnu mirnoću. Pella je osvojio narednih pet gemova i sa 6:3 osvojio prvi set.

U nastavku meča Haase se ipak budi i glatko, za malo više od pola sata, uspijeva potpuno dominirati i sa 1:6 izjednačiti ukupni rezultat. Očekivali smo interesantan treći set u kojem je teško bilo predvidjeti koji tenisač bi imao više prednosti, no ispostavilo se kako je to Argentinac. Pella je mirno servirao, bio siguran i u pravo vrijeme iznimno opasan.

Kod vodstva 3:2, oduzeo je servis Haaseu i još sve potvrdio u posljednjem gemu s još jednim breakom te konačno sa 6:2 osigurao plasman u finale.

Niti Pella niti Cecchinato još nemaju nastupa u finalu Umaga, ali Talijani i Argentinci su česti gosti finala. Dva Argentinca su osvajala Umag (Guillermo Coria i Guillermo Canas), dok su još dvojica bila u finalu. Što se tiče predstavnika iz Italije, Fabio Fognini je 2016. osvojio turnir, dok su još pet puta talijanski tenisači bili u finalima.

ATP Umag, finale:
Marco Cecchinato (Italija, 3) - Marco Trungelliti (Italija) 6:2 6:1
Guido Pella (Argentina) - Robin Haase (Nizozemska, 8) 6:3 1:6 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!