Tenis

Gasquet lakoćom do finala, Fognini izvukao pobjedu protiv Verdasca

Petar Jenjić • subota, 21.07.2018.
Gasquet lakoćom do finala, Fognini izvukao pobjedu protiv Verdasca
Foto: FaH

Fabio Fognini i Richard Gasquet igrat će za naslov na ATP turniru u Bastadu. Fognini je nakon velike borbe u polufinalu bio bolji od Fernanda Verdasca, dok je nešto lakši posao imao Gasquet protiv Henrija Laaksonena...

Talijan Fabio Fognini stigao je do 16. finala na ATP Touru u karijeri, a nakon velike borbe od dva sata i 18 minuta bio je bolji od Fernanda Verdasca sa 6:1, 4:6, 7:5. Bio je to njihov osmi međusobni dvoboj i četvrta pobjeda Fogninija.

Nakon prilično izvjesnog prvog seta u kojem je Fognini tri puta oduzeo protivniku servis i lakoćom ga dobio sa 6:1, Verdasco se budi u drugom. Dva se puta našao u prednosti od breaka, ali talijanski tenisač nije se predavao i oba se puta vratio. Ipak, treći puta, pri rezultatu 4:4, Verdasco još jednom oduzima servis protivniku i dolazi do seta.

Slična je situacija bila i u trećem setu, samo s razlikom što je otišao na drugu stranu. U dva je navrata Fognini imao po break prednosti i oba se puta Španjolac uspijevao vratiti. Ipak, pri rezultatu 6:5 Talijan radi break, a time dobiva i meč.

U finalu će igrati protiv Francuza Richarda Gasqueta koji je u dva seta, nakon sat i 11 minuta igre, bio bolji od Švicarca Henrija Laaksonena. Gasquet je u končanici dobio meč sa 6:2, 6:3, a u međusobnim omjerima vodi s 2:1.

Francuski tenisač jako je dobro krenuo u meč, odmah došavši do breaka i vodstva 3:0. Vrlo brzo spasio je dvije prilike Laaksonena za oduzimanje servisa, a zatim je novim breakom uspio zaključiti prvi set u svoju korist.

Švicarac je bolje krenuo u drugi set i s breakom je došao do vodstva od 2:1, međutim, do kraja meča ostao bez prave prilike. Gasquet je prvo vratio break zaostatka, a do kraja izgubio tek jedan gem.

ATP Bastad:
Fabio Fognini (3) - Fernando Verdasco (5) 6:1, 4:6, 7:5
Richard Gasquet (4) - Henri Laaksonen 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!