Tenis

Dobar otpor Minelle, Cornet osvojila turnir u Gstaadu

Jan Šneler • nedjelja, 22.07.2018.
Dobar otpor Minelle, Cornet osvojila turnir u Gstaadu
Foto: EPA

Iako je Mandy Minella pružila sasvim dobar otpor i bila u prilici potpuno zakomplicirati meč, iskusna Alize Cornet slavila je u finalu WTA turnira u Gstaadu...

Veliko iznenađenje priredila je Mandy Minella, 226. tenisačica na svijetu ulaskom u finale WTA turnira u švicarskom Gstaadu. Činilo se kako luksemburška tenisačica neće moći ozbiljnije ugroziti prvu nositeljicu, Alize Cornet, međutim meč je pokazao suprotno.

Cijeli meč bio je obilježen brojnim prilikama i preokretima te su tenisačice bile prilično izjednačene. Prva je do breaka došla Minella, no Cornet već sljedeći gem uzvraća udarac. U šestom gemu, Francuskinja dolazi do vodstva 4:2, no ovoga puta Minella vraća izgubljeno.

Vrlo neizvjestan set završio je u 10. gemu kada je Cornet po treći put oduzela servis Minelli. Iako je dobro igrala, Luksemburžanka je propustila dobru priliku i Cornet je osvojila set sa 6:4. No sve te prilike i propuštene šanse ne mogu se usporediti s onima iz drugog seta. Jako puno je griješila Minella i praktički poklonila meč protivnici.

Ponovno je došla prva do breaka luksemburška tenisačica, no Cornet se uspjela vratiti i izjednačiti. Minella ipak još jednom oduzima servis, dolazi do vodstva 4:5 i servisa za set, no ne uspijeva izdržati. Jedva je spasila dvije meč lopte u gemu prije tie-breaka i tako skoro potpuno prosula što je gradila cijeli set.

U 13. igri slična priča. Minella ima vodstva 4:6 i dvije set lopte. Ponovno griješi, ne uspijeva finiširati i dozvoljava Cornet da s 8:6 osvoji tie-break i tako osvoji turnir u Gstaadu. Iako se može činiti rezultatski kao rutinska pobjeda, Cornet nije imala nimalo lagan posao te je više na račun iskustva i mirnoće u završnici uspjela doći do slavlja. Za cijeli turnir i odličnu predstavu u finalu, Minella zaslužuje sve čestitke.

WTA Gstaad, finale:
Alize Cornet (Francuska, 1) - Mandy Minella (Luksemburg) 6:4 7:6(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!