Tenis

Galović pao na zadnjoj prepreci u kvalifikacijama turnira u Gstaadu

Dario Dodić • nedjelja, 22.07.2018.
Galović pao na zadnjoj prepreci u kvalifikacijama turnira u Gstaadu
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Viktor Galović nije se uspio plasirati u glavni ždrijeb turnira u Gstaadu. Bolji od njega u finalu kvalifikacija bio je Nijemac Yannick Hanfmann...

Nakon više od dva sata borbe hrvatski tenisač Viktor Galović oprostio se od turnira u švicarskom Gstaadu. Galović je u finalu kvalifikacija izgubio od prvog nositelja, 99. igrača svijeta, Yannicka Hanfmanna.

Slovio je za velikog favorita uoči meča njemački tenisač, ali prvi set je pripao Hrvatu. Tek jednu break-loptu vidjeli smo u čitavom setu, nije iskorištena, pobjednik seta odlučivao se u trinaestoj igri. Sigurniji je na servisu bio Galović, dvama mini-breakovima dolazi do prvog seta.

U drugom setu su oba igrača bila manje sigurna na svom servisu. Prvi je pokleknuo Galović, u drugom gemu, ali odmah u idućem vraća servis. I drugi se set odlučivao u tie-breaku, koji je ovog puta otišao na Hanfmannovu stranu.

Treći, odlučujući set bio je i najkraći. Nijemac dolazi do breaka u trećoj igri, Galović vraća egal u šestom gemu, ali odmah u sedmom ponovno gubi servis. Povratka više nije bilo, sa 6:4 Hanfmann prolazi dalje, u glavni ždrijeb zemljanog turnira u Gstaadu.

ATP Gstaad, finale kvalifikacija:
Yannick Hanfmann (Njem, 1) - Viktor Galović (Hrv, 8)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!