Tenis

Fognini svladao Gasqueta i došao do naslova u Bastadu

Jan Šneler • nedjelja, 22.07.2018.
Fognini svladao Gasqueta i došao do naslova u Bastadu
Foto: EPA

Pobjedom protiv Richarda Gasqueta u finalu ATP turnira u Bastadu, Fabio Fognini došao je do sedmog naslova u svojoj karijeri...

Jedan od najzanimljivijih igrača na Touru, talijanski tenisač Fabio Fognini, uspješno je došao do novog naslova u svojoj karijeri. U finalu protiv Francuza Richarda Gasqueta, Talijan je bio bolji s 2:1 u setovima.

Iako je Gasquet već u prvom gemu došao do breaka, Fognini je vrlo brzo s dva oduzimanja servisa stavio rezultat pod svoju kontrolu. Osvojio je talijanski tenisač pet gemova u nizu i sasvim zasluženo došao do velikog vodstva. Ruka nije zatitrala te je sigurnim servisom osvojio prvi set sa 6:3.

U drugom setu, Fognini je imao sjajnu priliku u kojoj je mogao dotući Gasqueta. Talijan je imao već u prvom gemu 0:40, tri break lopte i možemo slobodno reći, tri meč lopte s obzirom na psihološki značaj. Nije uspio i kazna je stigla u četvrtom gemu kada Gasquet dolazi do novog breaka. Iako je nakratko Fognini uspio vratiti izgubljeno, Gasquet u šestom gemu ponovno dolazi do prednosti i sada povratka nije bilo.

S jednakih 3:6 izjednačava rezultat u setovima i vodi meč u treći set. U odlučujućem setu igrao je samo Fognini. Dominirao je terenom, došao rano od breaka i poveo s 3:0 i 4:1 te je bilo jasno kako će Gasquet morati puno snage utrošiti za još jedan povratak. Francuz nije uspio već je Fognini došao do novog breaka i sa 6:1 zaključio meč i osvojio sedmi ATP naslov u karijeri.

Od sljedećeg tjedna, Fognini će biti 14. tenisač svijeta, iako je malo nedostajalo da izjednači rekord karijere i dođe do 13. pozicije. S druge strane, Gasquet će popraviti renking za jedno mjesto i od sutra biti na 28. mjestu ATP ljestvice.

ATP Bastad, finale:
Fabio Fognini (Italija, 3) - Richard Gasquet (Francuska, 4) 6:3 3:6 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!