Nogomet

VIDEO: Borussia na krilima sjajnog Christiana Pulišića svladala Liverpool

Petar Jenjić • ponedjeljak, 23.07.2018.
VIDEO: Borussia na krilima sjajnog Christiana Pulišića svladala Liverpool
Foto: EPA

U utakmici International Champions Cupa nogometaši Borussije Dortmund na krilima Christiana Pulišića s 3:1 bili su bolji od Liverpoola...

Do druge pobjede iz isto toliko odigranih utakmica stigla je dortmundska Borussia koja je u susretu International Champions Cupa na Bank of America stadionu u Charlotti svladala Liverpool rezultatom 3:1.

Sva tri pogotka postigla je u drugom poluvremenu, a sve na krilima miljenika domaće publike Christiana Pulišića koji je postigao dva pogotka uz izboren jedanaesterac, a sudjelovao je i kod posljednjeg gola svoje momčadi.

Prva promjena na semaforu stigla je u 25. minuti. Izveo je Liverpool kratko korner, a centaršut na peterac poslao je Andrew Robertson, krasno pronalazi Virgila van Dijka koji glavom posprema loptu u mrežu.

Veliki broj igrača promijenila su oba trenera na poluvremenu, a u igru u redovima Borussije ušao je Christian Pulišić koji je svojoj momčadi donio preokret. Sve je krenulo u 66. minuti kada je američki nogometaš izborio kazneni udarac, a zatim ga i mirno izveo.

Rezultat se nije mijenjao sve do 89. minuti, njemačka momčad lijepo je povukla kontru, a Marcel Schmelzer proigrao je Pulišića na rubu kaznenog prostora koji neobranjivo pogađa sami kut suparničkih vrata.

Do kraja utakmice Borussia je postigla još jedan pogodak, ponovno je u akciji bio Pulišić, ovoga puta Loris Karius obranio je njegov udarac, a odbijanac je u mrežu skrenuo Jacob-Bruun Larsen.

International Champions Cup:
Liverpool - Borussia Dortmund 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!