Košarka

Mate Kalajžić izabran u najbolju petorku Prvenstva

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.07.2018.
Mate Kalajžić izabran u najbolju petorku Prvenstva
Foto: FaH

Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija do 20 godina osvojila je srebrno odličje na Europskom prvenstvu u Chemnitzu, a u najbolju petorku Prvenstva izabran je Mate Kalajžić...

Iako nije bila u najužem krugu favorita, hrvatska košarkaška reprezentacija do 20 godina odradila je sjajan posao u Chemnitzu i došla do srebrnog odličja.

Tijekom cijelog natjecanja bila je uvjerljiva, a nastup je okončala sa samo jednim porazom i to onim u posljednjoj utakmici protiv Izraela, Izraelci su još u grupnoj fazi upisali jedan poraz, Njemačka je bila bolja sa 60:59, ali tijekom Prvenstva je rasla i otišla do titule.

U konačnici je Hrvatska imala i jednog predstavnika u najboljoj petorci Prvenstva, Mate Kalajžić nagrađen je nakon odličnih nastupa na ovom natjecanju. Kalajžić je u prosjeku ubacivao 13.9 poena uz 5.6 skokova i 2.0 asistencije po susretu.

S ovim učinkom Kalajžić je bio prvi strijelac i skakač Hrvatske, a treba istaknuti i kako je Karlo Uljarević na kraju bio drugi asistent Prvenstva sa 6.0 asistencija po susretu. Krešimir Ljubičić je drugi bloker Prvenstva s 1.6 blokadom po susretu.

MVP Prvenstva je Izraelac Yovel Zussman, a njemu i Kalajžiću društvo u najboljoj petorci prave Deni Avdija te Nijemci Kostja Mushidi i Filip Stanić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!