Vodeni sportovi

USADA: Ryanu Lochteu 14-mjesečna kazna zbog kršenja pravila o dopingu

Petar Jenjić • ponedjeljak, 23.07.2018.
USADA: Ryanu Lochteu 14-mjesečna kazna zbog kršenja pravila o dopingu
Foto: EPA

Američka antidopinška agencija objavila je kako je višestruki osvajač olimpijskih medalja u plivanju Ryan Lochte kažnjen zbog kršenja pravila o dopingu na 14 mjeseci...

Ryan Lochte sankcioniran je od strane američke antidopinške agencije (USADA) zbog kršenja pravila o dopingu. Iz Agencije tvrde kako Lochte nije koristio nedozvoljena sredstva, već tek pravilo po kojem sportaši ne smiju intravenozno uzimati infuziju, osim ako se radi o slučaju hospitalizacije ili nekom drugom izuzetnom slučaju.

Istraga, u kojoj je Lochte potpuno surađivao, krenula je još u svibnju kada je američki plivač postavio sliku na Instagram kako dobiva intravenoznu infuziju. Zbog takvog kršenja pravila dobio je 14 mjeseci zabrane natjecanja sve do srpnja 2019. godine.

Zbog toga će propustiti državno prvenstvo, kao i Svjetsko prvenstvo koje se održava sljedeće godine. Podsjetimo, Lochte je uz Michaela Phelpsa najuspješniji američki plivač, a na Olimpijskim igrama osvojio je ukupno 12 medalja, od čega šest zlatnih.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis23.07.2018. u 21:03
    to je onaj koji je lagao da su ga opljačkali u brazilu kad je razorio jednu benzinsku postaju pa su ga malo "odgojili" mještani.
    cameosis
  • narada10823.07.2018. u 21:02
    ovo baca sjenku na njegove uspjehe u plivanju, sjecamo se i incidenta u Riu, neki plivaci ne j..u kodeks ni 5 %
    narada108