Nogomet

Bjelica: "Nadam se da ćemo već protiv Hapoela pokazati da smo dobra momčad"

Branimir Korać, gnkdinamo.hr • ponedjeljak, 23.07.2018.
Bjelica: "Nadam se da ćemo već protiv Hapoela pokazati da smo dobra momčad"
Foto: FaH

Dinamo u utorak od 20 sati kreće u ovosezonsku europsku avanturu, a prvi protivnik mu je Hapoel Beer Sheva. Trener Nenad Bjelica s dosta optimizma očekuje ovaj dvoboj...

Večer uoči prvog susreta 2. pretkola UEFA Lige prvaka, glavni trener Dinama Nenad Bjelica održao je press konferenciju.

"Ekipa je spremna, odradili smo 47. trening od početka priprema. Velika većina igrača odradila je treninge na jako dobrom nivou, imamo na raspolaganju 27 igrača i nadamo se najboljem, pobjedi i prolasku. Iako, igramo s kvalitetnim i iskusnim protivnikom koji je već odigrao dvije službene utakmice. Ekipa je mentalno i fizički spremna za utakmicu", izjavio je trener.

Bjelica je tijekom priprema dosta isprobavao, upoznavao se s momčadi i igračima što je i logično s obzirom da je i on prvi put na pripremama s Dinamom, a i u kadru je dosta novih igrača u odnosu na prošlu sezonu.

"Na pripremama ste već mogli vidjeti konture početne jedanaestorice. Kad imate 13 novih igrača morate ih sve upoznati, pokušati sve kombinacije, svima smo dali minute da se dokažu. Devet igrača neće biti u kadru za Hapoel Beer-Shivu, na meni je odlučiti tko će igrati. Imamo puno utakmica, svatko tko će biti u kadru dobit će svoju šansu ove sezone."

Hapoel mu nije nepoznanica, s Izraelcima je igrao još dok je vodio Lech, a i dodatno ih je upoznao kroz skauting proteklih tjedana.

"Imaju dobre igrače u napadu, također i na krilnim pozicijama. Ekipa su koja ima jako dobre ofenzivne kvalitete, ako ih se pusti igrati, tad mogu pokazati svoj talent u dobrom svjetlu. Protiv takvog protivnika moramo biti agresivni, biti blizu, ne dati im mogućnost doći do izražaja. Nadam se da ćemo već sutra pokazati da smo dobra momčad."

Bjelica je vrlo zadovoljan stanjem u momčadi i kadrom koji ima na raspolaganju.

"Ništa me ne brine, vidim kako treniraju, kako se ponašaju, svi zaslužuju igrati. Svakodnevno radim s tim dečkima i uložili smo puno rada u zadnjih 40 dana."

U prvom dvoboju protiv Hapoela neće igrati Filip Benković.

"Nije trenirao s momčadi zadnjih osam dana, dok je Gavranović vrlo važan igrač za nas i bit će u konkurenciji. Iako nije spreman da igra od početka, ali u 20-30 minuta sigurno može pomoći."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!