Vodeni sportovi

Barakude preokretom do pobjede protiv Crne Gore i polufinala protiv Srbije!

Dario Dodić • utorak, 24.07.2018.
Barakude preokretom do pobjede protiv Crne Gore i polufinala protiv Srbije!
Foto: EPA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale Europskog prvenstva u Barceloni! Teško je bilo protiv Crne Gore, ali igrači Ivice Tucka uspjeli su doći do preokreta i pobjede 9:7, pobjede koja osigurava polufinale protiv Srbije...

Bilo je iznimno teško. U vrlo čvrstoj utakmici agresivni Crnogorci poprilično su namučili Hrvatsku, ali na kraju je kvaliteta isplivala na površinu i Barakude su s 9:7 stigle do pobjede vrijedne polufinala.

Crna Gora je s odličnim planom ušla u dvoboj s Hrvatskom - od prve minute Crnogorci su igrali agresivnu, vrlo čvrstu obranu, na granici faula, posve su zatvorili hrvatsku vanjsku liniju i vrlo brzo stigli do prednosti od dva pogotka. Prvo je Spaić pogodio iz kontre, zatim Ivović s igračem više.

Hrvatska nije dovoljno dobro stajala u obrani, dok je napad bio gotovo nepostojeći. Mogao je Bušlje smanjiti na dodavanje Xavija Garcije, ali zaustavlja ga okvir gola. Prvi gol Hrvatska zabija nakon gotovo pet i pol minuta igre. Novog igrača više zaradile su Barakude, Tucak je pozvao time-out, dobru je akciju smislio i Šetka pogađa za 1:2.

Do kraja prve četvrtine istaknuli su se vratari, i Lazović i Bijač imali su odlične obrane, prva dionica igre završila je 2:1 u korist Crne Gore.

Slično se nastavilo u drugoj četvrtini. Crnogorci su bili čvrsti u obrani i konkretniji u napadu. Petković podiže na 3:1 lijepim golom s igračem više. Hrvatski se odgovor čekao dugo, nakon četiri i pol minute igre u drugoj četvrtini pogađa Buljubašić uz dosta sreće. Bio je to peti igrač više za Hrvatsku, tek drugi iskorišteni.

Još jednom brzo odgovaraju Crnogorci, Janović vodi svoju momčad ponovno na dva gola prednosti. Na odmor se otišlo s 4:2 za Crnu Goru.

Svjestan je Tucak bio da njegova momčad ima kvalitetu za pobjedu, govorio im je u prekidima da se samo trebaju smiriti, igrati kako znaju i rezultat će doći. Svoju je smirenost prenio i na igrače, koji su napokon zaigrali kako treba u trećoj četvrtini.

Sve je na najbolji mogući način pokrenuo sjajni Bijač, izbio je pred njega Spaić, Marko odlično brani i drži Hrvatsku na dva gola zaostatka. Zabio je Fatović, ali je bio unutar dva metra, brzu su kontru povukli Crnogorci i još jednom sjajno brani Bijač, ovog puta Ivoviću.

Bio je to početak kraja Crne Gore. Jokovićev udarac s igračem više završio je u crnogorskom bloku, lopta se sretno odbija do Macana, koji lijepo iz okreta smanjuje na 3:4.

Zabio je brzo Janović za 3:5, ali odmah se Hrvatska vraća na minus 1. Xavi, čiji pravi učinak u napadu danas nismo imali, je lijepo izvagao crnogorsku obranu i proigrao Buljubašića koji zabija za 4:5. Brzo je bilo 5:5, krasnu su akciju zakuhali Bušlje i Fatović, potonji vraća Hrvatsku u egal.

Još su jednom poveli Crnogorci, no ubrzo bombom s peterca poravnava Vukičević, nakon tri četvrtine igre bilo je 6:6.

U nešto više od dvije minute posljednje dionice igre Hrvatska je slomila Crnu Goru. Lončar je iznudio isključenje i onda ekspresno doveo Barakude u vodstvo (7:6), prvo u utakmici, da bi odmah potom Bijač sjajno obranio, pokrenuo kontru, a Bušlje iznudio novi peterac. Ovaj je realizirao Joković, Hrvati su imali 8:6.

Kada je Bušlje finiširao krasnu akciju Hrvata za 9:6 bilo je jasno kako će Barakude u polufinale. Tako je i bilo. Zabili su Crnogorci jedan gol, ali za više od toga Hrvatska je bila prejaka.

A sad - Srbija. Neće biti lako, morat će Hrvatska puno bolje ući u meč nego danas. Srbi su polufinale izborili pobjedom 8:5 protiv Mađara. Polufinale se igra u četvrtak u 20.30 sati.

Samo je Ivan Buljubašić zabio dvaput u današnjem susretu, po jednom su pogađali Macan, Fatović, Lončar, Joković, Vukičević, Bušlje i Šetka. Po dva su gola u redovima Crne Gore postigli Petković, Janović i Ivović.

Europsko vaterpolsko prvenstvo, četvrtfinale:
Hrvatska - Crna Gora 9:7 (1:2, 1:2, 4:2, 3:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!