Vodeni sportovi

Talijani i Španjolci glatko prošli dalje, Srbija ide na Hrvatsku

Jan Šneler • srijeda, 25.07.2018.
Talijani i Španjolci glatko prošli dalje, Srbija ide na Hrvatsku
Foto: EPA

Poznati su parovi polufinala Europskog prvenstva u vaterpolu, a Hrvatskoj najzanimljiviji dvoboj bio je onaj između Srbije i Mađarske...

Nakon četvrtfinalnih dvoboja, dobili smo četiri najbolje europske momčadi i dva odlična polufinalna dvoboja. Hrvatskoj najzanimljiviji svakako je bio ogled Srbije i Mađarske jer pobjednik tog dvoboja igra protiv Barakuda.

Srbija je ušla kao veliki favorit u susret i to je potvrdila već u prvoj četvrtini. Kada dozvolite Mađarskoj da tek dvadesetak sekundi do kraja poluvremena postigne prvi pogodak, onda znate koliko vrijedite kao momčad. Potpuno je razbila Srbija protivnike i niti jednog trenutka pobjeda nije bila upitna.

Mađari nisu uspijevali spustiti razliku ispod tri pogotka, a na kraju su Srbi slavili s 8:5. Nikola Jakšić postigao je tri pogotka, dok je nesavladiv bio Branislav Mitrović s čak 11 obrana. Kod Mađara, Krisztian Bedo dodao je dva pogotka.

Talijani i Španjolci nisu imali pretežak posao u četvrtfinalu. Pogotovo se ta opaska odnosi na Italiju koja je doslovno pomela Rusiju. Iako su Rusi najavljivali da mogu iznenaditi, te riječi ostale su mrtvo slovo na papiru. Prvi pogodak Rusija je postigla tek u 21. minuti utakmice. Usporedbe radi, u tom trenutku Italija je vodila 7:0.

Bilo je jasno da je sve gotovo, ali vjerojatno nikome nije bilo na kraj pameti da će Rusija ostati na jednom pogotku. Talijani su mirno koračali ka pobjedi i na kraju slavili s 11:1. Najbolji je kod Talijana bio Pietro Figlioli s četiri pogotka, a Marco Del Lungo doista može ući u anale s čak 15 obrana i postotkom od 93.8% obranjenih udaraca. Za Ruse, jedan jedini gol postigao je Stepan Andrjukov.

Konačno, domaćini Španjolci uvjerljivo su svladali Grčku iako prvo poluvrijeme nije izgledalo tako. Španjolska je bila bolja, imala više puta dva pogotka prednosti, no Grčka je hvatala korak i bila vrlo blizu. Ipak, sjajnim nizom od četiri pogotka u manje od tri minute, Španjolci su poveli s 8:3 i prelomili susret.

Povratka više nije bilo te je domaćin slavio s 10:6. Tri Španjolca postigla su po dva pogotka, a najveći junak svakako je vratar Daniel Lopez Pinedo s čak 14 obrana. Kod Grčke, Konstantinos Genidounias zabio je dva pogotka.

Europsko prvenstvo u vaterpolu (m), četvrtfinale:
Srbija - Mađarska 8:5
Italija - Rusija 11:1
Španjolska - Grčka 10:6
Hrvatska - Crna Gora 9:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!