Nogomet

Zekić: "Naravno da se može igrati protiv Rangersa, ali na puno boljoj i višoj razini nego s Moldavcima"

Marjan Kreševac • srijeda, 25.07.2018.
Zekić: "Naravno da se može igrati protiv Rangersa, ali na puno boljoj i višoj razini nego s Moldavcima"
Foto: FaH

Osijek u sklopu drugog pretkola Europske lige dočekuje u Gradskom vrtu velikana škotskog nogometa Glasgow Rangers. Iako protivnici u svojim vitrinama imaju 54 naslova državnih prvaka i 33 osvojena kupa trener Zoran Zekić smatra da njegovi nogometaši znaju i mogu kvalitetno odigrati utakmicu...

Pred igračima i stručnim stožerom kluba s Drave utakmica je drugog pretkola Europske lige, a ždrijeb im je za protivnika dodijelio jedan od najvećih klubova Škotske, Glasgow Rangers. Potrajalo bi kada bismo nabrajali sve trofeje kojima su se Škoti okitili od osnutka kluba 1872. godine i sve velikane europskog i svjetskog nogometa koji su prodefilirali Ibroxom, no bez obzira na sve Osijek prema riječima svog trenera Zorana Zekića ima znanje i sposobnost kvalitetno se suprotstaviti.

"Naravno da se može igrati protiv Rangersa", samouvjeren je Zekić, ali i svjestan da bi u ovoj utakmici parirali njegovi nogometaši moraju biti na daleko višem nivou nego u prethodnim europskim dvobojima: "Prvenstveno želim napomenuti da ćemo morati biti na puno boljoj i višoj razini nego s Moldavcima."

Svoj optimizam Zekić prvenstveno gradi na osnovu trenutnog stanja u momčadi: "Stanje u momčadi je zadovoljavajuće, po mojoj procjeni puno bolje nego prošloga tjedna. Mislim da smo ipak uhvatili ritam i svježinu i da ćemo biti na potrebnoj razini za rezultat kojega svi priželjkujemo. Proanalizirali smo Rangerse, vidjeli njihove dobre i loše strane, odradili taktičke treninge i ostaje samo da uživamo zajedno sa svima vama u velikoj predstavi.".

Kvalitetna analiza prije susreta mogla bi biti presudna u ovom dvoboju s obzirom na sve rošade koje su se dogodile u svlačionici Rangersa: "Oni su dosta promijenili momčad u odnosu na prošlu sezonu, doveli su veći broj novih igrača, a i trener je novi, itekako poznato ime u svijetu nogometa. Rangers ima ogroman broj osvojenih trofeja, što je nama dodatni motiv.".

Ima Zekić i recept kako stići do željenog cilja: "Moramo igrati pametno, odgovorno, agresivno s preciznim prvim pasom, da ne gubimo puno lopti u sredini kako je to bilo protiv Moldavaca. Također, moramo biti puno stabilniji i okomitiji s brzim prebacivanjem linija i priključkom prema naprijed. Vezni igrači, posebno, moraju biti na vrhunskoj razini."

Malu dozu zabrinutosti kod Zekića mogao bi izazvati izostanak Bobana: "Izgubili smo privremeno Bobana koji nam je donosio silinu i prodornost u napadu, šteta što ga neće biti u ovoj utakmici, ali se nadam da će ga oporavljeni Grgić dobro zamijeniti. Mislim pritom i na borbenost i na trku i na samu tranziciju na terenu.

Ako Zekić uspije preliti svoju vjeru i optimizam na igrače i uz podršku osječke publike sutra u 20 sati možemo očekivati veliku utakmicu i s pravom se nadati u pozitivan rezultat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!