Nogomet

Kopić: "Naglasak na energiji, intenzitetu i ideji igre"

Petar Jenjić • srijeda, 25.07.2018.
Kopić: "Naglasak na energiji, intenzitetu i ideji igre"
Foto: FaH

Trener Hajduka Željko Kopić i kapetan Zoran Nižić najavili su sutrašnju utakmicu protiv Slavije u drugom pretkolu Europske lige. Dok je Kopić istaknuo kako moraju paziti na protivničku kontru, Nižić se osvrnuo na nekoliko proteklih godina i kazao kako se nada da će ove godine uspjeti ući u skupine...

Pred Hajdukom prva je službena utakmica u sezoni, drugo pretkolo Europske lige i dvoboj protiv Slavia Sofije na Poljudu. Trener Hajduka Željko Kopić vjeruje u pozitivan ishod bez primljenog pogotka.

"Slavia je čvrsta, obrambeno stabilna, kvalitetna i opasna u kontrama - vrlo je zahtjevan suparnik. Naglasak moramo staviti na energiji, intenzitetu i ideju igre. Oni znaju "parkirati autobus" protiv nominalno jačih momčadi, kao što su igrali protiv Ludogoreca. Na nama je pronaći način kako igrati protiv toga. Radili smo jako puno na tome i u pripremama mnoge protivnike doveli u situaciju da se brane. To nam je i cilj, a isto tako moramo paziti i na kontre jer imaju nekoliko opasnih igrača u tranziciji."

U odnosu na prošlu godinu Hajduk je prošao kroz neke promjene, a trener Kopić ističe kako će im trebati vremena za prilagodbu, a vrijeme će pokazati što točno mogu donijeti momčadi. Dodao je i kako je sastav definiran.

Trener Hajduka osvrnuo se posebno i na prekide, na kojima je momčad radila tijekom priprema.

"Prekidi su jako bitan dio igre, neke smo pogotke prošle godine primili iz prekida, ali smo neke i zabili. Želja je u šesnaestercu biti bolji od protivnika jedan na jedan, kako u obrambenom tako i u napadačkom skoku. Svi igrači znaju što treba raditi u prekidima i gdje točno stajati", zaključio je Kopić.

Na riječi trenera Hajduka nadovezao se i kapetan Zoran Nižić koji se nada kako će ova godina biti ta u kojoj će ući u skupine.

"Nekoliko godina zaredom bili smo vrlo blizu ulaska u skupine Europske lige i sitnice su uvijek odlučivale. Nedostajalo je i sreće, imali smo neiskorištene prilike, ali nadamo se da ćemo ove godine uspjeti."

"Travnjak nije bio idealan nijedne godine otkako se održava Ultra, ali što je tu je. Svaki put bismo u toj situaciji ostvarili pozitivan rezultat. To ne možemo promijeniti, on je takav kakav jest, moramo to zaboraviti i pokušati ostvariti najbolji rezultat."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!