Košarka

Larkin potpisao za Anadolu Efes, Pangos stigao u Barcelonu

Petar Jenjić • četvrtak, 26.07.2018.
Larkin potpisao za Anadolu Efes, Pangos stigao u Barcelonu
Foto: EPA

Europski klubovi nastavljaju s dovođenjem igrača uoči nove sezone. Redove Barcelone pojačat će Kevin Pangos, dok je u Anadolu Efes, nakon sezone u Boston Celticsima, stigao Shane Larkin...

Barcelona je objavila kako je potpisala Kevina Pangosa na dvogodišnji ugovor. 25-godišnji Kanađanin koji ima i slovensku putovnicu bio je jedan od najboljih igrača Žalgirisa u prošloj sezoni kada je klub stigao na Final Four Eurolige. S istim je klubom osvojio i litavsko prvenstvo te Kup.

U prošloj je europskoj sezoni u prosjeku bilježio 12.7 poena (47.5% za tricu) i 5.9 asistencija za 27 minuta provedenih na terenu što mu je donijelo mjesto u drugoj momčadi cijele euroligaške sezone.

Iako je postojao interes Fenerbahčea i Baskonije, Shane Larkin odlučio se na Anadolu Efes nakon sezone provedene u Boston Celticsima. S turskim je klubom potpisao ugovor na jednu sezonu.

Larkin je ostavio jako dobar dojam u redovima Baskonije prije dvije sezone kada je u prosjeku bilježio 13.1 poen, 5.7 dodavanja i 1.3 ukradene lopte. Prošle sezone za Boston je u 55 utakmica regularne sezone imao 4.3 koša, 1.7 skokova i 1.7 asistencija.

U Španjolsku se vraća i Kim Tillie koji će u sljedećoj sezoni igrati za Gran Canariju. 30-godišnji Francuz nije imao sreće u protekloj sezoni kada se u prvoj službenoj utakmici za Olympiakos ozlijedio, a u Euroligi odigrao tek deset utakmica.

Već je ranije tri sezone proveo u Baskoniji, od 2014. do 2017. godine, a prije toga nosio je i dres Murcije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!